"Načo Monreal u ofsajdu?"
"Načo Monreal u ofsajdu?"

U Srbiji bi letele glave: Arbitri oduzeli Arsenalu građansko pravo na fer suđenje? (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.12.13. | 15:47

Ne želeći da umanjimo uspeh Sitija, ali odluke sudija zaista su išle na štetu Tobžija. Ne jednom, ne dva puta, već makar u četiri situacije?!

Načo Monreal u ofsajdu?Debakl Arsenala koji će mnogi shvatiti kao signal da Arsen Venger ni ove sezone nema tim kadar za titulu, ali da li baš je pobeda Mančester Sitija od 6:3 realan odraz snaga na terenu i razlike u kvalitetu? Potvrdan odgovor bi, čini se, bio neprimeren, jer je utisak da je suđenje i te kako išlo na vodenicu Građana.

Navijači k’o navijači tako su govorili odmah posle meča, ali im mnogi nisu verovali već su samo odmahivali glavama uz tvrdenje da su fanovi Arsenala ostrašćeni. Naknadna analiza, ipak, jasno govori da su sudije u više navrata oštetile Arsenal.

Izabrane vesti

Primera radi, kod rezultata 1:1 linijski sudija je digao zastavicu ocenivši da će Načo Monreal u nedozvoljenoj poziciji. Naslovna fotografija kaže – pogrešna odluka, a da ofsajd nije sviran Španac bi bio u idealnoj poziciji da uposli Olivija Žirua i možda dovede Arsenal u vođstvo.

Pomoćnici Martina Etkinsona pogrešili su i kada su poništili gol Žirua, iako je jasno da je francuski centarfor bio u liniji sa Martinom Demikelisom. Pozicija njegovog saigrača u ovom slučaju nije bitna.

Žiru u ofsajdu? TeškoPotom i poništen gol Niklasa Bendtnera (doduše u trenutku kada je Siti već imao nedostižnu prednost), ali i ovde sumnjiv ofsajd.Poništen gol Bentneru

Pomenimo i čist penal koji nije sviran za Arsenal iako je Pablo Zabaleta igrao rukom u kaznom prostoru domaćeg tima.

Nema sumnje, meč je mogao da ode i u drugom pravcu. 


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaMančester SitiMartin EtkinsonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara