""
""

UEFA nastavlja da udara jako: Posle Fenera i Bešiktaša, suspenzija i Panatinaikosu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.06.13. | 16:43

Janjina i Zeleni dobili su supenziju neigranja u Ligi Evrope naredne sezone

UEFA definitivno više ne prašta ispada evropskih klubova, bez obzira na ime, tradiciju, istoriju i kvalitet...

Posle Fenerbahčea i Bešiktaša, koji su zbog nameštanja utakmica u 2011. godini dobili suspenzije na tri, odnosno jednu sezonu, čelnici UEFA prešli su i na grčke klubove... Tačnije, Panatinaikos i Janjinu.

Izabrane vesti

Naime, iako je UEFA dobila garancije od Fudbalskog saveza Grčke da će licence biti dodeljenje, to nije bio slučaj, bar ne po odredbama finansijskog fer-pleja i regulativama Evropske fudbalske unije... Zeleni iz Atine nisu obezbedili učešće u Ligi Evrope ove sezone, ali zbog problema sa licencom koju je imala Janjina, rukovodstvo Panatinaikosa se nadalo da će im UEFA dozvoliti da igraju evrokupove naredne sezone, kao prvo timu “ispod crte“.

Međutim, kako je ceo sistem Grčke poznat po nekim muljažama, tako je i Panatinaikos pokušao da do licence dođe na kvarno, što UEFA nije dozvolila, zbog čega je oba kluba kaznila sa po godinu dana zabrane igranja u Evropi. Zbog cele ove situacije uslediće žalba nekadašnjeg šampiona Grčke.
“Panatinaikos obaveštava svoje navijače da klub nije dobio licencu da se takmiči u evrokupovima naredne sezone. Smatramo da smo zbog toga jako oštećeni i zato ćemo se žaliti Arbitražnom sudu“, stoji u saopštenju na sajtu kluba.

Međutim, teško je očekivati da će UEFA i njen predsednik, Mišel Platini biti milostivi... Jer su počeli da “udaraju“ baš jako po onima koji vole da muljaju...

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaGrčkaJanjinaLiga EvropePanatinaikossuspenzijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara