""
""

UEFA odlučila: Čakir sudi finale Lige šampiona, a Etkinson deli pravdu u Ligi Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.15. | 19:12

Čakira većina navijača, pogotovo Mančester Junajteda pamti po crvenom kartonu Naniju u duelu sa madridskim Realom u sezoni 2012/13, kada je kraljevski klub slavio u osmini finala. Etkinson je, zanimljivo, delio pravdu na utakmici Srbija – Albanija koja je prošlog leta prekinuta zbog provokacije sa dronom na stadionu Partizana

Turski fudbalski sudija Cunejt Čakir deliće pravdu u finalu Lige šampiona između Barselone i Juventusa, dok će Englez Martin Etkinson deliti pravu u borbi za trofej u Ligi Evrope u kojoj će se sastati Sevilja i Dnjepar, odlučila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izabrane vesti

Finale Lige šampiona igra se 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu, dok je odlučujući duel u Ligi Evrope zakazan za 27. maj na Narodnom stadionu u Varšavi.

Čakir je do sada delio pravdu na 70 utakmica u UEFA takmičenjima, a ovo će mu biti četvrta utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Između ostalog, delio je pravdu i u duelu u Parizu između PSŽ-a i Čelsija.

Ipak, i danas ga većina navijača, pogotovo Mančester Junajteda pamti po crvenom kartonu Naniju u duelu sa madridskim Realom u sezoni 2012/13, kada je kraljevski klub slavio u osmini finala.

Čakiru će u ovogodišnjem finalu pomagati zemljaci Bahatin Duran i Tarik Ongun. Četvrti sudija biće Šveđanin Jonas Erikson, dok će iza golova stajati Turci Husein Gisek i Bariš Šimšek.

Kada je u pitanju Liga Evrope, glavni sudija Etkinson do sada je delio pravdu na 67 utakmica u UEFA takmičenjima. Ove sezone, pored ostalih, sudio je na prvom polufinalnom meču polufinala LŠ između Juventusa i Reala iz Madrida.

Etkinsonovi pomoćnici u finalu u Varšavi biće takođe Englezi Majkl Malarki i Stiven Čajld, a iza golova stajaće njihovi zemljaci Entoni Tejlor i Andre Mariner. Četvrti arbitar biće Čeh Pavel Kralovec.

Etkinson je, zanimljivo, delio pravdu na utakmici Srbija – Albanija koja je prošlog leta prekinuta zbog provokacije sa dronom na stadionu Partizana.

Dosta toga na njegov račun imali su da kažu i fudbaleri Mančester Junajteda prošle sezone posle utakmice sa Čelsijem, kada su smatrali da ih je Etkinson teško oštetio.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaŠpanijaSeviljaMartin EtkinsonLiga šampionaLiga EvropeJuventusItalijaEngleskaCunejt Čakir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara