Israel Adesanja
Israel Adesanja

UFC 248: Adesanya vs. Romero

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.03.20. | 14:12

Večeras u Las Vegasu novi MMA spektakl sa dve borbe koje odlučuju o titulama

Najmoćnija MMA organizacija, UFC večeras ponovo u Las Vegasu. Na redu je 248. "predstava", a u njoj dve naslovne borbe i to obe za titulu.

KOMPLETNA PONUDA - UFC 248

Izabrane vesti

Slabiji pol, koji je to odavno dokazao da nije, odmerava se za šampionki pojas u slamka kategoriji, a  bore se šampionka Veili Ženg (20-1-0) i nekadašmnja apsolutna vladarka ove težinske divizije, Joana Jedžejčik (16-3-0). Kineskinja je krajem avgusta nokautirala Džesiku Andrade tako da joj je ovo prva odbrana trona, i to protiv žive legende ovog sporta.

Poljakinja, po svemu sudeći nije onaj strah i trepet koji je bila godinama u UFC-u, ali je uvek opasna. Strašno jako udara i ukoliko njena rivalka ne odradi dobro odbranu, može svašta da se dogodi. Ženg je inače specijalista za parter, tako da je meč upravo zbog razlike u stilovima unapred određen da bude veoma interesantan. Mi prednost dajemo valsnici pojasa.

Isto kao i u susretu za tron u srednjoj kategroji između Israela Adesanje (18-0-0) i Joela Romera (13-4-0). Nigerijac je relativno nova zvezda ove organizacije i zaista je fantastičan, kompletan borac, što u šaketanju, što u rvanju, što u napadu, što u odbrani. Ali, sa druge strane je fizički više nego impresivni Kubanac. Čovek koji delaje kao da svakim udarcem može da "otkine glavu". I neretko je to činio. Iskusni as je pak prošao svoj zenit, dok je ovo vreme Adesanje od kojeg očekujkemo pobedu. Na poene. 

***kvote su podložne promenama

(Foto: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara