"Bandalovski i Le Talek"
"Bandalovski i Le Talek"

Ukida se model 4+2: Superliga sa šest „čistih“ stranaca!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.16. | 14:33

Samo se čeka potvrda

Bandalovski i Le TalekBiće promena u Propozicijama takmičenja Superlige. I to već od ovog leta. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije ne samo da razmatraju, već su blizu potvrde o preinačenju odluke o broju stranaca koji mogu istovremeno da igraju na terenima Superlige, piše Sportski žurnal.

Prema tim najavama, umesto dosadašnjeg modela „četiri plus dva“, koji podrazumeva da u istom trenutku u jednom timu moglu da budu četiri „prava“ legionara i još dvojica sa pasošima država nekadašnjih republika SFRJ, koristio bi se model sa šest „čistih“ stranaca. A to zapravo znači da bi među starterima, hipotetički gledano, mogla da se nađu šestorica igrača sa afričkog ili južnoameričkog kontinenta, odakle naši klubovi uglavnom dovode novajlije.

Izabrane vesti

Ukoliko ova odluka stupi na snagu, a Žurnal napominje da se njeno usvajanje očekuje u osvit nove sezone zakazane za 23. jul, najveći ustupak bi se učinio Crvenoj zvezdi i Partizanu, koji i imaju najviše fudbalera sa stranim pasošima.

Donald i BožinovNa Marakani ih je, na platnom spisku, čak 15. To su: Tomas Fibel, Damijan Le Talek (Francuska), Luis Ibanjez (Argentina), Mičel Donald (Holandija), Džon Ruiz (Kostarika), Gelor Konga (Gabon), Ugo Vijeira (Portugalija), Edson Silva, Bruno Matos (Brazil), Džošua Parker (Antigva i Barbuda), Adam Mičel (Novi Zeland), David Babunski, Daniel Avramovski (Makedonija), Petar Orlandić, Vladimir Jovović (Crna Gora).

Na suprotnoj strani Topčiderskog brda, ugovore sa Partizano ima devet stranaca. U pitanju su: Ivan Bandalovski, Valeri Božinov (Bugarska), Everton Luiz, Leonardo da Silva Soza (Brazil), Gregor Balažic (Slovenija), Sedrik Gogua (Obala Slonovače), Aleksandar Subić (Bosna i Hercegovina), Marko Janković i Nebojša Kosović (Crna Gora).

Naravno, stranaca ima i u drugim klubovima, samo znatno manje. Da li je njih neko konsultovao ili su važni samo Crvena zvezda i Partizan?

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Zajednica superligašaZajednica Super ligeSuperligaSrbijaFK PartizanFudbalski savez SrbijeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara