""
""

Ukrajinska lekcija Zvezdi: Pato najgori na terenu, Vešović i Vukan svetle tačke, Dauda nezainteresovan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.13. | 20:01

Crveno-beli pali pred Iličivecom pre svega na trkačkom planu, napadači bili odsečeni, vezistima teške noge, odbrana bušna

 

Izabrane vesti

U trećoj i najozbiljnijoj proveri od početka priprema, Crvena zvezda je poražena od ukrajinskog prvoligaša Iličiveca sa 0:2. Rezultat najbolje odslikava dešavanja na terena, jer je Zvezda samo u prvih pola sata uspevala da parira ukrajinskom timu, koji u tamošnjem fudbalu važi za „zlatnu sredinu“.

Ukrajinci su bili fizički nadmoćni i nadtrčali su izabranike Slaviše Stojanovića. Dok je Zvezda mogla na tom planu da parira rivalu, Iličivec nije predstavljao ozbiljnu opasnost za gol crveno-belih. Ali, to je trajalo samo prvih 30 minuta meča. Ipak, treba istaći da je Ukrajincima kreće sezona za 10 dana, pa je za očekivati da budu fizički spremniji od tima sa Marakane.

Jedina svetla tačka u startnoj postavi Crvene zvezde je bio neumorni Marko Vešović. Na današnjem meču se pokazao kao dobar primer kako fudbaler treba da radi na sebi jer je jedini uspevao da parira protivniku i da nadtrči Ukrajince.

Bilo je vidno i da su Milijaš i Milivojević nespremni i da su im teške noge, što je značilo da od Zvezdine organizacije igre nema ništa. Zvezda je najranjivija bila po krilima. Niko od igrača na tim pozicijama nije uspevao da donese prevagu na terenu, ali su najlošiji utisak ostavili Pato i Mirić, koji jednostavno nemaju taj kvalitet da igraju za Zvezdu.

Odbrana je bila porozna, ali ne može sva odgovornost da se svali na defanzivce jer se zbog fizičke nadmoči Ukrajinaca često dešavalo da pred golom Vesića, a potom i Kirovskog bude više fudbalera Iličiveca nego Zvezdinih što znači da je zakazala sredina terena.

Svi napadači bili potpuno odsečeni, ali ne toliko svojom krivicom, jer nisu dovijali upotrebljive lopte. Ipak, ozbiljne kritike zaslužuje Abiola Dauda koji je u prvom poluvremenu bio potpuno nezainteresovan za dešavanja na terenu.

Pored Vešovića, jedine svetle tačke su bile golman Vesić i Vukan Savićević čiji je ulazak potpuno razmrdao ekipu. Toliko da se postavlja pitanje: zašto nije igrao više proletos?

(FOTO: Star sport/Srđan Stevanović)


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaMarko VešovićPatopripreme 2013SrbijaSuperligaVukan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara