"Bunt Voždovca posle penala za Paritzan"
"Bunt Voždovca posle penala za Paritzan"

Ume i Partizan iz keca u dvojku: Sporan penal za preokret, crveni karton i poništen gol Voždovca... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.15. | 18:03

Babović golom i asistencijom pokorio Vračar u meču koji su obeležile i sumnjive odluke sudije Milana Jeremića

Bunt Voždovca posle penala za ParitzanVračevi definitivno stanuju na Vračaru. Treći put ove sezone na stadionu Obilića kreiran je vratolomni rezultat. Posle OFK Beograda i Crvene zvezde (2:0, 2:6), te Voždovca i crveno-belih (2:1, 2:3) još jedan prelaz viđen je i na susretu Zmajeva i Partizana u kome su gosti prekinuli seriju loših rezultata i u meču koji su obeležile čudne sudijske odluke posle jednodnevnog noćenja na -12 vratili se na ipak  jednocifren zaostatak u odnosu na lidera - 2:1 (0:1).

Izabranici Zorana Milinkovića, koji je još jednom eksperimentisao i odlukom da meč počne sa Nemanjom Glavčićem opasno se zamerio navijačima koji su ponovo tražili njegovu ostavku, nastavili su niz pobeda na stadionu Obilića, ovo im je bila deveta uzastopna na tom mestu, mada osim tri boda malo čime mogu da budu zadovoljni u osvit gostovanja Augzburgu u drugom kolu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme duela na stadionu Obilića predstavlja sliku i priliku Partizana u kome se ne zna ko šta radi. Kako u upravi i na klupi, tako i na terenu. Panične reakcije odbrane, nesigurni golman, beskrvni vezni red, odsustvo bilo kakvog smisla u dodavanju, nijedan pas u prostor i katastrofalni učinak ofanzivnih igrača doveo je papiranatog favorita u situaciju da ne ume ni šansu da stvori.

Sve što su gosti uradili u tom periodu svelo se na udarce s distance Babovića, Oumarua i Živkovića, pravog fudbala nije ni bilo, a o tome kakva anarhija vlada u ekipi aktuelnog prvaka najbolje svedoče scene u kojiima jedan drugog popreko gledaju i svašta pričaju Balažic i Vulićević, kad Andrija Živković u pokušaju da opravda svoju grešku širi ruke ka Božinovu, a Stefan Babović se okreće ka tribinama i prepire sa delom publike.

U takvim okolnostima aposlutnog razdora u timu nije ni čudo što je tek drugi start u prvenstvu Nemanja Glavčić obeležio kiksom na sredini terena, izgubio je loptu i "otvorio" kontru nominalnom domaćinu, a Alen Mašović pasom iza leđa odbrane uposlio Nikolu Ćirkovića, a ovaj - iz situacije koju su crno-beli okarakterisali kao ofsajd - zaobišao Živka Živkovića i u 220. sekundi, iz jedine prave šanse u prvih 45 minuta, napravio razliku u korist tima koji je za razliku od crno-belih igrao srcem.

I daleko fudbalskije. Ne samo u prvom delu, pošto su izabranici Bratislava Živkovića u nastavku na velike muke stavili odbranu Partizana, imali dve fenomenalne šanse da postignu drugi gol, iskoriste lošu postavku i očajnu komunikaicju u odbrani crno-belih, ali je Alen Mašović definitivno bio jedan od tragičara susreta. U 56. minutu pobegao je odbrani rivala, za korak bio brži od danas solidnog Fabrisija i umesto u "malu"mrežu promašio gol, da bi deset minuta kasnije pucao direktno u noge Živku Živkoviću.

Voždovac je lovio crno-bele na kontre, ali je pogodak Andrije Živkovića već u 27. sekundi drugog poluvremena stabilizovao rastrzane crno-bele. Taj detalj, uz uvođenje Alena Stevanovića pokrenuo je Parni valjak iz vračarskog blata i doneno mu mirnoću u igri. Još kad se tome doda danas vrlo dobra partija možda i jednog raspoloženog igrača Partizana Stefana Babovića Zoran Milinković je mogao da odahne. Kapiten crno-belih je osim asistencije za Živkovića uspešno realizovao, čini se prestrogo dosuđen jedanaesterac, posle kontakta Jovanovića i Oumarua.

Bila je to, nažalost, samo jedna od grešaka arbitra Milana Jeremića, koji je možda mogao da još u prvom poluvremenu, kada je u kaznenom prostoru Voždovca oboren danas očajni Valerij Božinov, svira jedanaesterac za crno-bele, ali je isto tako možda i prestrogo isključio Marka Adamovića i poništio naizgled čist gol Voždovca za 2:2. Da se ne vraćamo opet na vrlo sumnjiv jedanaesterac sa kojeg su crno-beli i stigli do preokreta.


VOŽDOVAC - PARTIZAN 1:2 (1:0)
/Ćirković 4 - A. Živković 46, Babović 71/

Beograd
Stadion Obilića na Vračaru
Gledalaca: 1.000
Sudija: MIlan Jeremić (Beograd)
Žuti kartoni: Adamović, M. Pavlović, Jovanović (Voždovac), A. Živković, Kosović (Partizan)
Crveni karton: Marko Adamović (Voždovac) u 81. minutu.

VOŽDOVAC: Popović - Jovanović, Mihajlov, Ivković, Radivojević - Ristović, M. Pavlović - Marinković (od 67. Stojanović), Adamović, Ćirković - Mašović (od 85. Asani).

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Subić - Glavčić (od 73. Kosović), Lukić, Babović - A. Živković, Oumaru (od 90+3. Šaponjić), Božinov (od 46. Stevanović).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaStefan BabovićSrbijaFK PartizanNikola ĆirkovićMilan JeremićAndrija ŽivkovićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara