"Strahinja Eraković na večitom derbiju"
"Strahinja Eraković na večitom derbiju"

Upoznajte najmlađeg Zvezdinog prvotimca! Kažu da će napraviti veći transfer od Grujićevog

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.18. | 14:26

Zašto na Marakani veruju u štopera rođenog 2001.godine

Strahinja Eraković na večitom derbijuŽiža zvezdaške javnosti usmerena je ka Dejanu Joveljiću, Aleksi Terziću i Veljku Nikolića,  ali na Marakani jednako veruju u sposobnosti dve godine mlađeg Strahinje Erakovića! Posle ovojesenjeg sjaja u omladinskom timu sportski sektor odlučio je da prvom timu priključi supertalentovanog štopera sa frizurom Davida Luiza.

Gde će Zvezdina deca? Rad, Radnik, Grafičar...

Izabrane vesti

Reklo bi se logičan sled događaja, ne samo zbog činjenice da je Eraković bio najjači defanzivni adut Milana Lešnjaka tokom prethodnih šest meseci. Reč je o standardnom reprezentativcu i momku koji je u Crvenoj zvezdi od kratkih pantalonica. Od dana kada je stigao iz Batajnice bio je predvodnik. Znao je u zubima da nosi vršnjake, ali je u „klasi 1999“ napravio ozbiljan iskorak.

Trener omladinskog tima Milan Lešnjak imao je velikih defanzivnih problema na početku sezone. Zvezda je znala da primi i sedam golova po meču (u Subotici), delovala je baš rajivo u odbrani. Mladi stručnjak nije mogao da pronađe adekvatan štoperski par i bio je prinuđen da posegne za Erakovića. Kapiten kadetskog tima prekomandovan je u dve godine stariju generaciju. To što mu fali fizike - nije se osetilo.

Sa Erakovićem u timu omladinci Crvene zvezde su stabilizovali odbranu i omogućili Joveljiću, Nikoliću i Stanojevu da se razmahnu.

Eraković, Joveljić, Terzić i Veljko NikolićPrethodni večiti derbi u juniorskoj konkurenciji obeležio je Dejan Joveljić sa četiri gola, ali malobrojni navijači crveno-belih na Adi Ciganliji  bili su oduševljeni igrom popularnog Čupe. Kao da ima pincetu u rukama vadio je loptu iz kritičnih zona i nepodnošljivom lakoćom pokreta rešavao kompleksne situacije.

Eraković se odlikuje odličnom anticipacijom i tehnikom. Profil centralnog defanzivca kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Istina, dobro je poznato da štoperi sporije sazrevaju i da svaka prevremena šansa može da bude giljotina jedna karijere u usponu. Otuda ne treba očekivati da će Eraković ove, a verovatno i sledeće sezone, dobiti šansu u kontinuitetu.

Ipak, na Marakani su uvereni da će im Eraković doneti ozbiljan benefit. I igrački i finansijski. Tako razmišlja i menadžer koji vodi računa o njegovoj karijeri Zoran Stojadinović, čovek koji je posredovao u transferu Marka Grujića u Liverpul.
Eraković je top projkat. Ne kažem to zbog činjenice da sarađujemo, već višegodišnjeg iskustva. Miran je na lopti, vrlo agresivan, brz... Možda mu nedostaje fizike, ali to se ne primećuje kada igra sa dve godine starijim momcima. Pazite šta ću sada da vam kažem: ubeđen sam da će Eraković napraviti veći transfer od Grujićevog. Naravno ako se bude pravilo razvijao“, rekao je za MOZZART Sport Zoran Stojadinović.

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara