Uprava koči Pariz

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.19. | 09:26

Mehmed Baždarević, strateg tima iz glavnog grada Francuske, okrio da u klubu nemaju premije za promociju u Ligu 1, već samo za opstanak

Na polusezoni je bio iznenađenje, sada to više nije. Nekada najpopularniji klub iz glavnog grada Francuske, Pariz, na dobrom je putu da se ove sezone možda i plasira u Ligu 1. Stacioniran je na četvrtom mestu, sa mečom manje i 15 bodova zaostatka za liderom Mecom, odnosno devet za drugoplasiranim Brestom, koji je takođe na mestu koje garantuje direktan ulazak u društvo najboljih. Priliku da smanji minus ima večeras na svom terenu sa Lorijanom u okviru 32. kola drugoligaškog karavana (20.00).

Biće to ujedno meč koji - kako se to kaže - vredi šest bodova, pošto se radi o direktnim konkurentima za mesto makar u plej-ofu za promociju. Gosti sa severozapada zemlje sakupili su isti broj bodova kao Pariz, ali treba napomenuti da ekipe u dvoboj ulaze u različitom raspoloženju. Domaći su u prošloj rundi poraženi od Sošoa na strani minimalnim rezultatom, i tako prekinuli niz od četiri meča bez neuspeha, dok je Lorijan upravo minulog vikenda pobedio posle četiri susreta bez slavlja. Ceh je platio davljenik Bezije.

Izabrane vesti

Strateg Pariza Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, imao je nedavno zanimljivo opažanje vezano za ambicije klupskog rukovodstva.
"Da je uprava kluba želela plasman u Ligu 1, onda ne bi zimus prodala dvojicu igrača, nego bismo se pojačali. Novac od tih igrača utrošen je za gradnju trening centra, to je potrebnija stvar nego dovođenje zamena. Ponavljam, ko zna koji put, uoči početka sezone cilj je bio da opstanemo i da stvaramo tim koji će u naredne dve godine napadne promociju. U klupskim pravilnicima nisu ni predviđene premije za promociju, već samo za opstanak. Igrači i ja ćemo da uradimo sve kako bismo se dokopali Lige 1, ali naš uprava, evidentno, nije za to", pričao je nedavno Baždarević.

Iako su u vrhu, Parižani su među najneefikasnijim timovima u ligi. Istovremeno, imaju najbolju odbranu, a u dosadašnjih 15 domaćinstava samo četiri puta su vadili loptu iz mreže. Ostaje da se vidi kako će izaći na kraj sa Lorijanom, koji je poslednjih pet ligaških duela završavao golom na obe strane...

FRANCUSKA 2 - 32. KOLO

Ponedeljak
20.45: (2,60) Pariz (2,65) Lorijan (3,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Francuska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara