"Oval, stadion Glentorana"
"Oval, stadion Glentorana"

Uvek dragi gosti sa Stene

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.17. | 12:30

Tim koji nije pobedio u gostima od februara stiže na noge Glentoranu

Oval, stadion Glentorana

Teško da je Glentoran mogao da poželi boljeg rivala u osmini finala Liga kupa Severne Irske.

Izabrane vesti

U goste mu večeras stiže Karik Rendžers, tim koji nije pobedio na gostovanjima još od početka februara. A od tada je gostovao 12 puta u svim takmičenjima i zabeležio devet poraza i tri remija.

Karik je tim koji stiže iz Karikfergusa, grada istočno od Belfasta, čije ime u prevodu znači Fergusova stena, a prošle sezone bili su najprijatnije iznenađenje baš u Liga kupu, pošto su stigli do finala. Teško da ponoviti takav podvig, s obzirom na to da igraju prilično loše, i u prvenstvu su u devet kola osvojili svega šest bodova. A na gostovanjima su, kao što smo pomenuli, očajni.
„Voleli bismo, naravno, da opet doguramo daleko u Liga kupu, ali zbog situacije u šampionatu, prioritet nam je borba za opstanak“, jasam je u najavi večerašnjeg meča bio menadžer Karika Dejvid Mekalinden.

MOZZART KVOTE
Glentoran - Karik Jun.

Daleko je, istina, Glentoran od nekadašnjeg sjaja. Poslednju titulu uzeo je 2009, a od tad je primat u Severnoj Irskoj prepustio pre svih Linfildu, Kliftonvilu i Krusadersima. Ipak, radi se o klubu s velikom tradicijom, koji je punih 117 godina član elitnog ranga, i uz Linfild i Kliftonvil, jedini je koji nikad nije ispadao.

Elem, večeras ne bi smelo da bude dileme u Belfastu, navijači Glentorana željni su uspeha, a kako će teško do titule u šampionatu, kupovi su prilika za trofeje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 2692 SIRLK Ballymena Utd - Portadown ug 3+ 1,45
Uto 20:45 2691 SIRLK Glentoran - Carrick Utd ki 1 1,62
Uto 20:45 2693 SIRLK Warrenpoint - Dungannon ki 2 1,90

S parom Balimena - Portadaun treba biti oprezan. Istina je da se sastaju prvoligaš i drugoligaš i da je član elitnog ranga domaćin, ali Balimena ne igra dobro. Ne igra, doduše, ni Portadaun u severnoirskom Čempionšipu kako bi trebalo (ima četiri poraza u nizu), ali će imati ogroman motiv da se dokaže protiv prvoligaša.

Dvojka se očekuje na meču Vorenpoint - Danganon, s ozbirom na očajnu formu domaćina, koji u poslednjih šest mečeva ima pet poraza, a karakteristično je da mu mrežu puni ko stigne.

Derbi je na programu naredne sedmice, kada trenutno trećeplasirani u Premijer ligi Krusadersi dočekuju lidera Kolerejn.

Naravno, u ovoj fazi Liga kupa igra se jedna utakmica, tako da se, ako bude nerešeno u 90 minuta, igraju produžeci, pa izvode jedanaesterci.

SEVERNA IRSKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Odigrano

Balinamalard - Linfild 0:3
Baliklar - Institut 1:0
Kliftonvil - PSNI 7:0

Utorak

20.45 (1,50) Balimena (4,20) Portadaun (4,80)
20.45 (1,67) Glentoran (3,80) Karik Jun. (4,00)
20.45 (3,15) Vorepoint (3,70) Danganon (1,90)

Utorak (17. oktobar)

20.45 Ards - Glenavon
20.45 Krusaders - Kolerejn

Trenutna tabela Severne Irske 1...

(Foto: Reuters / Action Images)


tagovi

bet analizaEvropaSeverna Irskasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara