Uzavrele strasti, Kris i Ibaka u obračunu! Vestbruk poludeo zbog rasizma, pa pretio navijaču Jute (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.03.19. | 09:00

Klipersi ubacili 140 Bostonu, novi dabl-dabl Bjelice i Hjuston leti visoko! Detroit stao na 75 poena, Lu Vilijams najbolji strelac među rezervistima

Vatreno je bilo prethodne noći u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Bilo je dobre košarke, ubedljivih pobeda, zanimljivih detalja, ali su američki mediji najviše pažnje posvetili fizičkom obračunu Markiza Krisa i Serža Ibake, odnosno verbalnom konfliktu Rasela Vestbruka i navijača Jute.

Klivlend je potpuno iznenađujuće razbio Toronto sa 126:101, a u centru pažnje našao se sukob koji je eskalirao pošto je španski reprezentativac pogubio živce i napao krilnog centra Klivlenda. Sve se dešavalo u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Bilo je tu svega i svačega, ali se tuča brzo završila posle intervencije sudija i košarkaša oba tima, a na kraju se čini da je bilo više vriske nego prave razmene udaraca. Obojici je odmah pokazan put ka svlačionici, a prema svim najavama čekaju ih suspenzije i novčane kazne. 

Izabrane vesti

Predvodnik domaćeg sastava bio je Kolin Sekston sa 28 poena. Džedi Osman je ubacio 19, Ante Žižić 17, a Kevin Lav 16 poena, uz 18 skokova. Kavaj Lenard je sa 25 poena bio najefikasniji igrač Toronta, dok su ostali ozbiljno podbacili. Paskal Sjakam sa 15 i Kajl Lauri sa poenom manje bili su preostali igrači Toronta s dvocifrenim učinkom.

Ako je nekada ranije bilo sumnje, sada je više nema – Rasel Vestbruk i navijači Jute imaju baš zategnute odnose. Dugogodišnja tenzija dobila je prethodne noći novi oblik kada je energični as Oklahome ušao u žustru verbalnu raspravu sa navijačima Jute. Vestbruk je bio vidno uznemiren, a tokom „razgovora“ je jednom navijaču poručio da će ga „sje....i“, kao i njegovu suprugu.
“Obećavam ti, misliš da se zaj....m?! Kunem tim se bogom. Sje....u te. Tebe i tvoju ženu. Kunem ti se svim što volim“, poručio je Vestbruk navijaču.

Plejmejker Tandera je posle utakmice rekao da su ga pristalice Jute vređale na rasnoj osnovi, a naknadno je objavljeno da je petoro navijača dobilo opomene zbog kršenja pravilnika ponašanja. Prema informacijama američkih medija, izgrednici su Vestbruku rekli da „klekne pred njih, kao što su to njegovi preci radili“. Ako je tako zaista bilo, te huligane bi trebalo da čeka drakonska kazna i izbacivanje sa svih sportskih događaja...

Oklahoma je na kraju slavila sa 98:89, uz 24 poena Denisa Šredera, dok je Vestbruk skupio 23 poena, 11 skokova i osam asistencija. Na suprotnoj strani Donovan Mičel imao je 25 poena.

Sakramento u ovom trenutku definitivno nije tim za plej-of. Posle 66 utakmica Kingsima Juta beži čak četiri pobede, a tim Dejva Jergera poražen je na gostovanju Vašingtonu s rezultatom 115:121. 

Još jednu odličnu rolu pružio je Nemanja Bjelica. Srpski as ponovo je ušao sa klupe, odigrao 36 minuta i skupio 15 poena, 12 skokova, tri asistencije i ukradenu loptu, uz solidnih 5/10 iz igre i 3/5 sa distance. Bogdan Bogdanović je meč počeo u startnih pet, a susret je završio sa 13 poena (2/7 iz igre, 1/3 za tri), te po četiri skoka i asistencije za 25 minuta.

U pobedničkom timu cela startna petorka imala je dvocifren učinak, odnosno čak sedmorica igrača Vašingtona skupili su bar po 11 poena. Najefikasniji bio je Bredli Bil sa 27 poena i po devet skokova i asistencija. Džabari Parker je dopisao 18, Tomaš Satoranski i Bobi Portis po 17, a Česon Rendl 12 poena. I Sakramento je takođe imao sedmoricu dvocifrenih strelaca, a ispred svih bio je Dearon Foks sa 23 poena.

Los Anđeles Klipersi su razneli Boston na svom terenu i ubacili mu čak 140 poena u trijumfu rezultatom 140:115! 

Susret je obeležio zvanično najbolji šesti igrač NBA lige Lu Vilijams, koji je prethodne noći postao i najbolji strlac na listi rezervista! Vilijams je na vrhu liste strelaca prestigao Dela Karija, oca Golden Stejtove superzvezde Stefa i beka Portlanda Seta, koji je imao 11.147 poena. Vilijams je na kraju utakmice imao 34 poena, što ga je zaustavilo na 11.150 poena u karijeri.

Odbrana Bostona kao da nije postojala u ovoj utakmici. Zaista je zabrinjavajuće kako su Seltiski izgledali u ovom meču, jer nije ličilo na tim koji želi da se bori za šampionski prsten. Kod Klipersa sedmorica igrača skupili su bar po 11 poena, a trojica od njih imali su bar 20 poena. Danilo Galinari je ubacio 25, a Montrezl Herel 20 poena. Kod Bostona 26 poena imao je Teri Rozir, dok je Kajri Irving skupio 18 poena i 11 asistencija.

NBA

Klivlend – Toronto 126:101
/Sekston 28 – Lenard 25/

Vašington – Sakramento 121:115
/Bil 27 – Foks 23/

Bruklin – Detroit 103:75
/Danvidi 19 – Dramond 13/

Hjuston – Šarlot 118:106
/Harden 28 – Voker 40/

Juta – Oklahoma 89:98
/Mičel 25 - Šreder 24/

LA Klipers – Boston 140:115
/Vilijams 34 – Rozir 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Markiz KrisSerž IbakaNemanja BjelicaDžejms HardenLu Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara