"Jedna od intervencija Očoe"
"Jedna od intervencija Očoe"

Čudo u Fortalezi! Storuki Očoa gospodar svog gola

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.06.14. | 22:53

Fantastični golman Meksika ukrotio sve napade Brazilaca (0:0) i ostavio svojoj reprezentaciji dobre šanse da u osminu finala ode kao prvoplasirana u grupi

Jedna od intervencija Očoe

Ni ofarbani Nejmar, ni Leo Mesi, ni Kristijano Ronaldo. Nova zvezda Mundijala zove se - Giljermo Očoa! Golman Ajačija izrastao je u apsolutnog heroja senzacionalnog remija Meksika i Brazila (0:0) koji Sombrerosima ostavlja teotersku, ali sasvim realnu nadu da bi u osminu finala mogli kao prvoplasirani u Grupi A.

Izabrane vesti

Očoa je odbranio bukvalno sve. I kad se činilo da je gotov, na kolenima, da mu nema spasa, momak iz Gvadalahare je (između ostalog i na ovakav način) okončao pobedničku seriju Brazilaca (deset vezanih trijumfa, računajući i prijateljske mečeve) i ostavio reprezentaciji iz Srednje Amerike priliku da u slučaju ubedljive pobede nad Hrvatskom u poslednjem kolu takmičenja po grupama izbije na lidersku poziciju i tako „izabere“ lakšeg rivala u osmini finala. Mada je pitanje šta je lakše: Holandija, Španija ili Čile?

Da bi uopšte bili prvi, Meksikanci moraju da savladaju Vatrene, a u nekim kombinacijama bi im bio  dovoljan i remi. Baš kao ovaj kojim su stali na žulj jednom od favorita za osvajanje Zlatnog globusa i pokazali da Skolarijeva četa nije toliko moćna kakvom je vide navijači.

Duel Tijaga Silve i Dos SantosaDoduše, Brazilci su igrali bolje nego na premijeri, stvarali šanse, bili rastrčaniji i smisleniji u napadačkim akcijama, ali je utisak da im večeras ni legendarni Pele iz najboljih dana ne bi pomogao, jer je Giljermo Očoa uspeo sve da ukroti, da kao magnet privlači loptu u naručje i ulije samopouzdanje saigračima koji su u velikom delu utakmice bili ravnopravan rival. Čak imali i šansu da kreiraju još veće iznenađenje.

No, i ovako su uspeli da odigraju treći put bez golova sa Brazilcima u istoriji, posle 1990. u Los Anđelesu i 2003. u Gvadalahari.  Oba puta u prijateljskim duelima.

Sad, kad je bilo važno, kad se igra za bodove i prolaz dalje, Brazil je tek drugi put u poslednjih 25 mečeva odigrao 0:0. I za to „zahvalnicu“ može da uruči storukom Giljermu Očoi, koji je ovakve bravure pravio i minule sezone u dresu Ajačija, pa je ovo prilika da se podsetimo detalja iz njegove karijere koji su manje poznati.

A evo i njegovih odbrana sa meča sa PSŽ-om, kad je imao čak 31 intervenciju!

------------------------------------------------------------------------------------------

BRAZIL – MEKSIKO 0:0

Stadion: Kastelao; Fortaleza.
Sudija: Džunejt Čakir (Turska).
Žuti karton: Ramires, Tijago Silva (Brazil).

BRAZIL: Žulio Cezar - Alves, Tijago Silva, Luiz, Marselo – Paulinjo, Luis Gustavo – Nejmar, Oskar (od 84. Vilijan), Ramires (od 46. Bernard) – Fred (od 68. Žo).

MEKSIKO: Očoa – Agilar, Rodrigez, Markez, Moreno, Lahun – Vaskez, Erera (od 76. Fabijan) – Dos Santos (od 84. Himenez), Peralta (od 74. Ćićarito).

------------------------------------------------------------------------------------------

Pogledajte kako je tekao meč iz minuta u minut.

21.00 - Počelo je!

21.05 - Oštro na obe strane, dosta faulova, za zad bez prilika. 

21.06 - David Luiz je iz slobodnog udarca pogodio živi zid.

21.11 - Sjajan napad domaćina, Oskar je pobegao po levom krilu i centrirao Fredu koji je zatresao spoljni deo mreže. I da je bio precizniji gol ne bi bio priznat, zbog ofsajda.

21.13 - Brazilci su daleko ofanzivniji i razigraniji nego u duelu sa Hrvatskom. Sve im polazi za nogom, ali još nema gola...

Nejmara uvek jure bar trojica Meksikanaca21.22 - Budi se Meksiko! I ne samo da se budi, nego i preti. Najpre Peralta, onda i Erera, ali je Cezar odbranio. Sudija je častio domaćina i nije dao korner Sombrerosima.

21.23 - Giljerme Očoa fantastičnom intervencijom sprečava Nejmara da postigne treći gol na prvenstvu. Najbolja šansa za Brazil.

Očoa ispred Nejmara21.27 - Potpuno otvorena utakmica u Fortalezi. Ne bi bilo iznenađenje da gol padne na bilo kojoj strani.

21.33 - Nova frizura kao da je inspirisala Nejmara. Leti terenom, ali su ga Meksikanci nekako zaustavili.

21.35 - Očoa je opet odbranio. Ovoga puta udarac Freda.

Kobi Brajant21.37 - Meč u Fortalezi prati i NBA as Kobi Brajant!

21.38 - Preti i Marselo, Neprecizno.

21.40 - Pošto nema gola, porasla je kvota na pobedu Brazila. Trenutno je 1,50. Pogledajte ostale kvote na KLAĐENJE UŽIVO.

21.41 - Vaskez je odapeo strelu, malo je nedostajalo da ona završi u uglu Cezarovog gola.

21.44 - Najbolja šansa za Brazil, posle prekida, ali još jednog brilijantni Očoa interveniše ispred Luiza!

21.45 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0.

I Dani Alveš se ofarbao

22.02 - Počelo je drugo poluvreme. Luis Felipe Skolari je pojačao napad. U svlačionici je ostavio Ramiresa, a na teren posla Bernarda. Može li krilo Šahtjora da savlada odličnog Očou?

22.05 - Brazil je odlično otvorio i nastavak susreta. Bernard je zavrnuo na petreac, ali je Rodrigez odlično intervenisao.

22.12 - Ponovo preti Vaskez. Meksiko igra hrabro i za sad je sve otvoreno. 

22.13 - Pokušao je i Đovani Dos Santos.

22.14 - Meksiko se potpuno oslobodio pritiska i sve češće je na polovini Brazila. Ta reprezentacije je bolji akter drugog poluvremena, Probao je i Erera.

22.20 - Odličan hitac Nejmara iz slobodnog udarca, lopta je prohujala pored stative. 

22.22 - U ovom trenutku kvota na pobedu Brazila je čak 1,90. A na početku meča bila je 1,35. Pogledajte ostale kvote OVDE.

22.25 - Još jedan napad Brazilaca, sjajna šansa, ali ima li potrebe pisati ko je junak. Očoa je ponovo odbranio šut Nejmara.

22.32 - Reuervista Žo je šuturao, ali pored gola, nema potrebe da interveniše Očoa.

22.36 - Domaćin sve nervozniji. Žuti karton za Tijaga Silvu.

22.42 - Tijago Silva ima zicer. Ne može protiv Očoe.

22.45 - Duel Himeneza i Marsela, Brazilci traže penal, sudija se ne oglašava.

22.47 - Žulio Cezar spašava Brazilce, pošto je odbranio udarac Himeneza.

22.50 - KRAJ MEČA! Veliko iznenađenje, Giljermo Očoa je doneo dragocen bog Meksiku - 0:0

(FOTO: Action images, Guliver/Getty images)


tagovi

Brazilreprezentativni fudbalMeksikomeđunarodni fudbalBrazil2014ABrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara