""
""

Honduras pokazao zube, ali Ekvador ima Enera Valensiju!

Vreme čitanja: 5min | sub. 21.06.14. | 01:53

Tim kolumbijskog stručnjaka Reinalda Ruede igraće u poslednjem kolu sa Francuzima za plasman u osminu finala...

 

Ekvador nastavlja borbu za plasman u osminu finala, a Honduras se oprašta od daljeg takmičenja na Mundijalu! Tim kolumbijskog selektora Reinalda Ruede slavio je u poslednjem meču dana rezultatom 2:1 (1:1), dokopao se prva tri boda, pa će u poslednjem kolu protiv Francuske igrati za prolaz dalje.

Izabrane vesti

I na ovoj utakmici videli smo preokret, kao na nekoliko prethodnih. Hondurašani su poveli preko svog najboljeg strelca Kostlija u 31. minutu posle velike greške Guagve, ali samo tri minuta kasnije Ener Valensija je uspeo da izjednači rezultat na 1:1 i vrati Ekvadorce u igru.

Napadač Pačuke postao je pravi junak svoje nacije, pošto je u 65. minutu dao i drugi gol i tako potpuno preokrenuo rezultat. Oaredes je pokušao da šutira, bilo je to dosta traljavo, ali je lopta došla Valensije koji je sa dva metra ugurao loptu u mrežu.

Ekvador je bio bolji tokom većeg dela meča, imao više od igre, veći posed lopte, mnogo opasnije napade, pa se može reći da je potpuno zasluženo slavio. Honduras je izvršio pritisak u finišu utakmice, ali nije uspeo da stvori ozbiljnu priliku. Treba pomenuti da im je australijski sudija poništio dva pogotka, međutim, oba opravdano, zbog nedozvoljenih pozicija... 
--------------------------------------------------------------------------
HONDURAS – EKVADOR 1:2 (1:1)
/Kostli 31 - E. Valensija 34, 65/

Mesto: Kuritiba.
Stadion: Arena da Baišada.
Sudija: Bendžamin Vilijams.

HONDURAS: Valjaderes – Bekeles, Garsija (Čavez), Figeroa, Izaguire (H. Garsija) – Bernardez,
Garido (Martinez), Klaros, Espinoza – Bengtson, Kostli.

EKVADOR: Domingez – Paredes, Guagva, Eraso, Ajovi – A. Valensija,
Minda (Grueso), Noboa, Montero (Ahilier) – E. Valensija, Kaisedo (Mendez).
----------------------------------------------------------------------------
Pogledajte kako je tekao meč iz minuta u minut:

00.01 - UTAKMICA JE POČELA!

00.03 - Prva uzbudljiva situacija pred golom Hondurasa. Opasno su napali Ekvadorci, ali se jedan od defanzivaca Hondurasa dobro snašao i izbacio loptu iz šesnaesterca.

00.05 - Pet minuta prešlo od starta utakmice. Ekvador deluje rešeno da što pre postigne gol i olakša sebi situaciju, ali Honduras nije uopšte naivan tim. Sigurno će često pokušavati iz kontre. 

00.11 - Sve informacije vezane za grupu E (tabelu, vesti, raspored) potražite na našem SPECIJALU posvećenom Svetskom šampionatu.

00.15 - Prošlo je već petnaestak minuta ogre u Koritibi, za sada nema stopostotnih šansi, ali Ekvador napada više i ozbiljnije. Honduras uglavnom pokušava centaršutevima na Kostlija i Bengstona iz dubine, što za sada ne prolazi...

00.19 - Kakva šansa za Ekvador! Ener Valensija se našao oči u iči sa golmanom Hondurasa posle izvanrednog dodavanja Erasa, ali njegov udarac završio je pored gola. Igrao se 20. minut.

00.22 - Tri kornera izveo je Ekvador uroku od šezdesetak sekundi, međutim, nijedan nije ugrozio Valjaderesa. Žuti pojačavaju pritisak. 

00.27 - Honduras preti po prvi put na utakmici. Bonjek Garsija je iyveo korner, Bernardes ostao sam na drugoj stativi, ali je tukao glavom pored gola.

00.28 - Posed lopte je na strani Ekvadora, ali kada su u pitanju udarci u okvir gola tu su reprezentacije izjednačene. 

00.31 - GOOOOOOOOOOOLLLLLL! Kostli postiže 32. gol u nacionalnom timu! Guagva je pogrešio, a najbolji strelac Hondurasa bio neumoljiv posle jedne duge lope. Igrao se 31. minut. (VIDEO)

00.32 - Ovo je prvi pogodak Hondurasa na Svetskim prvenstvima posle 32 godine. U Južnoj Africi pre četiri godine nisu postigli nijedan gol, to im je poslednji put pošlo za rukom još 1982. u Španiji.

00.33 - GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL! Ener Valensija odmah poravnava na 1:1. Minut 34.! Paredes je pokušao da šutira, to je bilo dosta traljavo, ali lopta je nekako došla do napadača Pačuke koji je sa dva metra lako sprovodi u mrežu. (VIDEO)

00.36 - Favorit se brzo vratio u igru. Očekuje nas zanimljiv nastavak utakmice, borba se rasplamsala...

00.39 - Ekvadorci su ponovo konkretniji, žele i do drugog pogotka pre odlaska na odmor.

00.43 - Bernarders strašno tuče iz slobodnjaka, ali golman Ekvadora brani!

00.45 - Po svim statističkim parametrima dva tima su izjednačena, osim po broju tačnih pasova, kojih Ekvador ima gotovo duplo više. I pored toga Honduras i dalje drži solidnih 1:1 pred odlazak na odmor.

00.47 - U poslednjim sekundama prvog dela Hondurasu je opravdano poništen pogodak zbog ofsajda. Bengston je sproveo loptu u mrežu, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji...

00.48 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Posle prvih 45 minuta rezultat u Kuritibi je 1:1. Ekvador jeste možda konkretniji, bolje barata loptom na sredini terena i lakše dolazi do gola rivala, ali ni Honduras nije naivan. Kada napadnu uglavnom je panika u zadnjoj liniji Ruedinog tima. Očekuje nas interesantno drugo poluvreme...

01.02 - Da vas podsetimo da možete i UŽIVO DA SE KLADITE NA WWW.MOZZARTBET.COM.

01.04 - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

01.05 - Umesto Izagirea na terenu je Garsija.

01.07 - Ekvador i drugi deo meča počinje ofanzivno, napada i pokušava da što pre dođe do novog gola koji bi potpuno preokrenuo rezultat. 

01.12 - Hondurašani su se možda i previše povukli, velika inicijativa Ekvadora, za sada, međutim, rezultira samo kornerima, posle kojih napadači Žutih ne mogu da dođu do izražaja.

01.14 - Raste kvota na Ekvador! Ruedin tim igra bolje, pa ako verujete da bi mogao do gola KLADITE SE UŽIVO.

01.17 - Kaisedo se našao u šesnaestercu, Figeroa je startovao, ali sudija iz Australije nije pokazao na belu tačku. Čini se da je kontakta bilo.

01.19 - Drugi poništen gol Hondurasa! I ovoga puta opravdano. Espinoza je pronašao Kostlija, ovaj pogodio mrežu Ekvadora, ali bio je u nedozvoljenoj poziciji...

01.23 - GOOOOOOOOOOLLLLLLL! Ekvador vodi 2:1! Ajovi je izveo slobodan udarac, a Ener Valensija postigao drugi gol u 65. minutu. Posle svega viđenog, zasluženi preokret. (VIDEO

01.27 - Ekvador je sada u odličnoj poziciji. Ukoliko sačuva ovu prednost u poslednjem kolu imaće priliku da se protiv Francuske bori za prolaz u osminu finala.

01.29 - Iz igre izlazi Luis Garido, a na terenu je Mario Martinez.

01.32 - Hondurašani sada kreću nešto ofanzivnije. Priliku ipak ne mogu da naprave...

01.33 - Još samo 15 minuta ostalo je do kraja meča. 

01.36 - Selektor Ekvadora pravi prvu izmenu. Iz igre izlazi napadač Kaisedo, a na ulazi Mendez.

01.39 - Još jedna izmena u Hondurasu. Izašao je Garsija, ušao Čavez. U Kolumbiji Grueso menja Mindu.

01.43 - Hondurašani i dalje napadaju, ali sve su iscrpljeniji. Ekvador se uspešno brani.

01.44 - Pet minuta je ostalo do kraja utakmice. Ako verujete da je remi moguć, ili da će pastijoš neki gol KLADITE SE UŽIVO.

01.46 - Sada su svi fudbaleri dva tima na polovini Ekvadora. Grčevito se brani Ruedin tim, Honduras ipak polako posustaje...

01.50 - Poslednja izmena kod Kolumbijaca - Ahilijer je ušao umesto Montera.

01.52 - KRAJ UTAKMICE!

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara