""
""

KRAJ: Metalist - Partizan 2:2 (KRAJ)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.07.13. | 18:15

Dva gola Ninkovića i dva vođstva crno-belih, ali na kraju bez pobednika u najjačoj proveri srpskog šampiona u Sloveniji

 

Izabrane vesti

KRAJ UTAKMICE

Partizan je ostao neporažen u susretu sa vrlo snažnim protivnikom, a prikazao je dva različita lica. U prvom delu stvari su izgledale dosta dobro, ne računajući propuste u odbrani, međutim, u drugom delu izabranici Vuka Rašovića ostali su bez daha, što je vrlo kvalitetna ekipa Metalista umela da iskoristi. 

Ukrajinci su prepoznali slabu tačku Partizana, konstantno napadli po levoj strani gde je delovao danas jako slabi Aksentijević i iskoristili svoje šanse preko odličnog Blanka

Treba istaći odličnu partiju mladog Ninkovića, koji je pored dva postignuta gola bio lider srpskog šampiona u svakom trenutku na terenu. Sjajni su bili i golmani Lukač, odnosno Živković. Prvi je briljirao u prvih 45 minuta, ali istakao se Živković u nastavku, takođe spasavši svoje drugove u dva navrata.

Ono što može da raduje trenera Beograđana jeste brzina protoka lopte u većem delu susreta, kao i agresivnost koja nije izostala nijednog momenta.

------------------------------------------------------------------------------------------------

83. minut: Metalist nadmoćnost u polju kruniše još jednim pokušajem. Šutirao je Dević sa 16 metara, ali je Živković odličnom paradom sprečio pogodak.

78. minut: Utakmica ulazi u samu završnicu. Nema većih uzbuđenja. Ritam je značajno opao...

77. minut: A. Živković ulazi umesto Saše Ilića.

73. minut: Ukrajinci kontrolišu meč. Mnogo više imaju loptu u posedu i uglavnom dominiraju. Čini se kao da igrači Partizana gube svežinu...

68. minut: Verovatno najgori akter današnjeg meča Nikola Aksentijević izlazi iz igre, umesto njega šansu dobija M. Živković.

66. minut: Luka izlazi iz igre, na terenu je Malbašić.

64. minut: Opet opasnost pred golom Partizana. Dević je pokušao, odbrana srpskog prvaka se jedva spasla.

62. minut: GOL - 2:2. Ko bi drugi do - Blanko, Lako je izigrao Aksentijevića na desnoj strani, ušao u šesnaesterac i pogodio mrežu crno-belih.

61. minut: Blanko, taj opasni Blanko ponovo u šansi. Šutirao je sa ivice šesnaesterca, na sreću golmana Živkovića pored gola.

55. minut: Dvostruka izmena kod crno-belih. Izlaze Ninković i Kojić, a u igri su Mitrović i Marko Šćepović.

53. minut: Volkov zbog žustrijeg starta zaradio žuti karton.

50. minut: Nova šansa za Ukrajince. Blanko nastavlja da pravi ogromne probleme odbrani crno-belih, ponovo je bio u šansi, ali je iz sjjane pozicije šutirao pored gola. Čist zicer.

48. minut: Partizan je oštećen! Berezovčuk ruši Volkova u šesnaestercu, međutim sudija je pokazao da se igra nastavi, iako je prekršaj bio očigledan.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Odmah na startu Rašović menja Lukača i uvodi Živkovića na gol. Utisak je da se Lukač odlično pokazao i istakao ozbiljnu kandidaturu za prvog čuvara mreže u predstojećoj sezoni.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Partizan je bio odličan u napadu, ali vidno je da dosta toga škripi u odbrani. Posebno po desnom boku gde se nalazi Aksentijević, kojeg je Vuk Rašović u nekoliko navrata opomenuo. Primetne su i povremene greške crno-belih, ali je utisak posle prvih 45 minuta vrlo pozitivan. Ne fali ni agresivnosti u igri, pa trener srpskog šampiona može da bude zadovoljan većinom segmenata.

Golman Lukač bio je na visini zadatka, čak je u dva-tri navrata spasao čiste pogotke. Kojić je takođe vrlo aktivan i zapažen, učestvovao je u akcijama kod oba gola Partizana.

Iz tehničkih razloga (promenjeno mesto odigravanja meča u poslednjem trenutku) nismo bili u mogućnosti da od prvog minuta pratimo dešavanja na ovom suretu, zbog čega se izvinjavamo svim čitaocima. U nastavku susreta budite uz MOZZART Sport.

---------------------------------------------------------------------------------

42. minut: Metalist je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke i dominira terenom, dok Partizan čeka šansu iz kontre.

39. minut: Pokušao je i Dević iz slobodnjaka, ali preko prečke.

37. minut: Lukač nastavlja da briljira. Posle gužve u šesnaestercu golman crno-belih sjajano interveniše i spasava svoj tim

34. minut: Velika šansa za Vilijana, Lukač skida zicer. 

32. minut: GOOOOL! Partizan ponovo vodi. Ninković postiže svoj drugi gol nakon odlične akcije Volkova, Kojića i Saše Ilića.

24. minut: GOL - 1:1. Blanko je dugo petljao u šesnaestercu Partizana, na kraju uspeo da prevari bugarskog internacionalca Ivanova i šutem u suprotan ugao savladao golmana crno-belih.

19. minut: Metalist mnogo problema pravi Partizanu po desnoj strani na kojoj igra Aksentijević. Odbrana crno-belih u nekoliko navrata bila je loše postavljena, što je dovelo do ozbiljnih prilika za Ukrajince. Na sreću našeg tima, golman Lukač za sada je izvanredan.

18. minut: Blanko dva puta preti posle opasnih napada Metalista, sve se završilo kornerom.

12. minut: GOOOOL! Partizan vodi. Ninković je samo nekoliko minuta pre ovog gola propustio veliku šansu, kada je promašio sa tri metra, ali sada odlično završava akciju koju je započeo Jojić. Lopta je stigla do Kojića, ovaj sjajno ubacio i to je 0:1.

9. minut: Uzvratili su Ukrajinci. Dević je sada probao glavom, međutim, mreža Partizana ostala je netaknuta.

8. minut: Ostojić je pokušao glavom posle kornera Ninkovića, ali bez opasnosti po Gorjanova.

6. minut: Prva šansa za Partizan. Luka je posle akcije Ninkovića tukao sa 18 metara, ali je golman Metalista odlično odbranio.

METALIST - PARTIZAN 2:2

Strelci: Ninković 12. i 32. i Blanko u 24. i 62. minutu.

Metalist Harkov: Gorjanov, Villagra, Pšeničnik, Berezovčuk, Azevedo, Krasnoperov, Edamar, Marios,Blanko, Vilijan, Dević.
Partizan: Lukač, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Marković Saša, Jojić, Luka, Saša Ilić, Ninković, Kojić.

Klupa: Živković Živko, Marko Živković, Petrović Nemanja, Ivković, Stanković, Brašanac, Malbašić, Marko Šćepović, Andrija Živković, Mitrović.

(foto: MN Press)


tagovi

FK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara