"Benzema postiže gol "
"Benzema postiže gol "

Francuska se za titulu sprema, eksplodirao Karim Benzema (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | pet. 20.06.14. | 22:00

Trikolori pregazili Švajcarsku (5:2), plasirali se u osminu finala i pobegli od susreta sa Argentinom

Benzema postiže gol

Silni Nemci u prvoj – još moćniji Francuzi u drugoj rundi! Ono što je Pancer divizija pokazala protiv Portugala bilo je fudbalsko savršenstvo, ali je večeras kandidaturu za titulu praka sveta podneo i šampion iz 1998. Bokserskim rečnikom, Trikolori su upotrebili kroše, direkt i aperkat i za svega 60 sekundi umarširali u osminu finala (verovatno kao lideri Grupe E) poslavši na patos Švajcarsku, nemoćnu da uzvrati udarac, pa je do kraja pretrpela debakl – 5:2!

Izabrane vesti

Posle rutinske i ubedljive pobede nad Hondurasom, a onda ove rapsodije od fudbala u duelu sa Sajdžijama, svetu ostaje da se pita šta bi tek bilo da je Samir Nasri samo malo omiljeniji u svlačionici, a pogotovu kako bi ovaj tim igrao da je zdrav Frank Riberi. Ovako, dvojica asova posredstvom TV prijemnika imali su priliku da uživaju u spektakularnoj predstavi u kojoj je ekipa Didijea Dešama ispisala nove stranice istorije fudbala u zemlji Gala.

Jer, ne samo što će izbeći susret sa Argentinom u prvoj eliminacionoj rundi, nego su Francuzi slavili najubedljiviji trijumf posle 56 godina, pošto su u Švedskoj davne 1958. dali pet komada Nemcima – 5:3.

Žiru slavi sa rezervistimaDešanu se isplatila promena taktike, za razliku od prvog kola zaigrao je sa dvojicom napadača i to se odmah odrazilo na rezultat, pa je Olivije Žiru postao strelac jubilarnog 100. gola za Francuze na Mundijalima, a da postave rekord turnira u Brazilu između dva pogotka postarao se Blaz Matuidi, pošto je do 101. proteklo svega 66 sekundi.

Njihova dva, a onda i pogodak Valbuene, predstavljalju fudbalsko svršenstvo: prvi je pao posle udarca glavom, drugi desnom, a treći levom nogom. Takvu atrakciju Trikolori su prethodni put izveli pre osam godina, kad su na Mundijalu u Nemačkoj torpedovali Špance.

Zadovoljni DešanU meču u kome su se tek na kraju opustili i dozvolili rivali da postigne dva gola utehe, Francuzi su dobili čoveka koji bi mogao da obeleži Mundijal. Raspucani Karim Benzema je postigao osmi gol na isto toliko poslednjih mečeva za državni tim, pridružio se na vrhu liste strelaca Mileru i Robenu (po tri gola), čak imao i šansu da ih prestigne, ali je neiskorišćenim jedanaestercem u prvom poluvremenu postao prvi fudbaler na ovogodišnjem Mundijalu koji nije uspeo da pogodi sa 11 metara, ali i prvi Francuz posle Zinedina Zidana koji je u Nemačkoj 2006. promašio protiv Kineza.

Uglavnom, to ne menja utisak o superiornosti Trikolora koji, ako ovako nastave, mogu opravdano da razmišljaju o tituli svetksog prvaka.

Sve golove sa meča možete pogledati OVDE.

-----------------------------------------------------------------------------------

ŠVAJCARSKA – FRANCUSKA 2:5
/Džemaili 81, Džaka 87 - Žiru 17, Matuidi 18, Valbuena 40, Benezema 67, Sisoko 73/

Salvador
Arena Fonte Nova
Kapacitet: 51.900
Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

ŠVAJCARSKA: Benaljo – Lihtštajner, Đuru, Von Bergen (od 9. Senderos), Rodrigez – Inler, Behrami (od 46. Džemaili) – Šaćiri, Džaka, Mehmedi – Seferović (od 69. Drmić). Selektor: Otmar Hicfeld.

FRANCUSKA: Loris – Debuši, Varan, Sako (od 66. Košćenli), Evra - Kabaj, Sisoko, Matuidi – Valbuena, Žiru (od 63. Pogba), Benzema. Selektor: Didije Dešan.

-----------------------------------------------------------------------------------

KAKO JE TEKAO MEČ IZ MINUTA U MINUT MOŽETE PROČITATI OVDE

21.00 - Počeo je susret.

21.03 - Francuzi najviše očekuju od Karima Benzeme, strelca osam golova na poslednih sedam mečeva za državni tim, a isto toliko je dao na prethodna 34 meča.

21.04 - Očekivan oprezan početak na obe strane.

21.06 - Prva pretnja stiže od Benzeme, opalio je sa ivice kaznenog prostora, pored gola.

Von Bergen napušta teren 21.08 - Veliki hendikep za Švajcarske, povredio se startnih štoper Von Bergen, umesto njega Hicfeld na teren prinudno šalje Filipa Senderosa. Van Bergena je povredio Olivije Žiru, rasekao mu je kožu ispod oka.

Nemoćni Benaljo posle [uta Žirua21.15 - Gooool. Francuska vodi 1:0. Strelac je Žiru. Pogledajte gol OVDE.

21.18 - Goool. Matudi je sterlac. Francuska ima kapitalnu prednost - 2:0! Pogodak pogledajte OVDE,

21.19 - Kakav ekspresan početak Trikolora. Njapre je na centaršut Valbuene sjajno glavom reagova Olivije Žiru, a čim su Švajcarci pošli sa centra izgubili su loptu, Benzema je proigrao Matuidija, a vezista PSŽ-a, rutinski pogodio bliži ugao gola Dijega Benalja.

21.24 - Benzema kao da nije zadovoljan vođstvom, on preti svaki čas, ponovo je pokušao, ali je Benaljo odbranio.

21.27 - Švajcarci daju znake života. Postigli su gol posle prekida, preko Džake, ali je on poništen zbog ofsajda.

21.29 - Kakav projektil Žirua. Neprecizno.

21.29 - Švajcarci sve opasniji. Mehmedi je imao sjajnu šansu, šutirao je pored gola. Bilo je baš blizu.

21.31 - Penal za Francusku. Oboren je Benzema. Srušio ga je Đuru.

21.32 - Benzema je promašio jedanaesterac. Benaljo ga je pročitao. Na loptu je natrčao Kabaj i pogodio stativu. Dosta sreće za Švajcarce. Evo kako mrežu sa 11 metara nije uspeo da pogodio as Reala.

21.38 - Nešto mirnija faza meča.

21.40 - Goool. Francuzi vode 3:0. Valbuena je strelac!

21.41 - Rapsodija Trikolora. Savršena kontra, Žiru je izbio loptu u svom kaznenom prostoru, potom na dodavanje Benzeme šprintao pola terena, centrirao na drugu stativu, odakle je u mrežu poslao Valbuena. Pogledajte gol OVDE.

21.41 - Francuzi ne prestaju, opet preti Valbuena. Sajdžijama preti katastrofa!

21.45 - Dva minuta nadoknade vremena.

21.47 - Kraj prvog dela. Francuzi su jednom nogom u osmini finala i to kao lideri Grupe E. To znači da će izbeći Argentinu. 

21.52 - Pitanje pobednika je praktično rešeno, ali celo drugo poluvreme je ostalo da se igra i u kladionici MOZZART ima dosta igara UŽIVO na koje možete da se kladite. Recimo, kvota da će Francuska pobediti i u ostatku meča je primamljivih 2,05. Pogledajte ostale kvote OVDE.

22.03 - Počelo je drugo poluvreme. Hicfeld je izvršio i drugu izmenu, na terenu je umesto Behramija na terenu je njegov saigrač iz Napolija Behrami.

22.07 - Mehmedi je prvi pokušao u drugom delu. Isto kao u prvom. Neprecizno.

22.10 - Švajcarci sve odvažniji, ali bez konkretne šanse.

22.12 - Biće ovde još golova. Žiru je ciljao pored stative. Ovo je 15. šut Francuza ka Benalju.

22.15 - Sve na obe strane. Pokušao je i Džemaili.

22.17 - Benzema baš ima želju da se upiše u strelce. Izblokiran je

22.20 - Izlazi Žiru, u igri je Pogba.

22.22 - Još jedna sjajna prilika za Švajcarce. I treći promašaj Mehmedija.

22.23 - Inače, kvota da će Švajcarci postići sledeći gol je u ovom trenutku 4,55. Ostale kvote na klađenju UŽIVO pogledajte OVDE.

22.24 - Gooool! Benzema za 4:0! Pogledajte pogodak - OVDE

22.25 - Rezervista Pogba je pronašao napadača Reala, ovaj izbegao ofsajd zamku i iz okreta postigao treći gol na turniru.

22.28 - Džaka je pokušao glavom. Opet pored gola.

22:29 - Sad je na suprotnoj strani promašio Evra. Izgleda da će ovde biti još golova.

22.30 - Gooool. Francuzi vode 5:0! Potpuni potop Švajcarske. 

22.34 - Francuska nema milosti. Prvo Benzema, pa Matuidi, ovoga puta gola nema.

22.39 - Gooool - 1:5. Fantastičan pogodak Džamailija iz slobodnog udarca.

22.45 - Gooool 2:5, strelac je Džaka.

22.48 - Tri minuta nadoknade vremena.

22.51 - Benzema je postigao gol, ali ga sudija nije priznao, nijko ne zna zbog čega.

22.51 - Kraj! Francuska je u osmini finala i tamo ide kao lider Grupe

22.52 - Čudna situacija,  Benzema je postigao gol, ali on nije priznat, jer je po lopti opalio između zvižduka holandskog sudije Kujpersa, pa majstorija u smiraj meča ne važi. Šteta.

(FOTO: Guliver/Getty images, Action images)


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalFrancuskaBrazil2014EEvropaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara