""
""

Vajt za stotku Radničkog u Pecari, Muta hoće još tri pobede i plasman na F4

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.02.13. | 22:50

Kragujevčani predvođeni sjajnim Terikom Vajtom savladali Široki 100:85 i zadržali dobre šanse za odlazak na fajnal for

 

Kad je teško: Teriko Vajt! Fenomenalni Amerikanac je predvodio kragujevački Radnički do pobede nad Širokim u Pecari koja ih iostavlja u igri za plasman na završni turnir Jadranske lige. Radnički je slavio 100:85, a sjajni Vajt je odigrao neverovatnu partiju i upisao 29 poena uz 10 skokova i tri asistencije. Pratili su ga Aleksandar Ćapin sa 17 koševa i Metju-Brajan Emening sa 14. U sasatvu Širokog istakli su se Boris Barać sa 25 poena uz šest uhvaćenih lopti i Dalibor Peršić sa 20 koševa.

Izabrane vesti

Posle bolje igre srpskog tima u prvom kvartalu, Široki je uspeo da se konsoliduje i ode na poluvreme sa nerešnih 45:45.

A, onda je u drugom poluvremenu na scenu stupio Teriko Vajt koji je za 20 minuta ubacio isto toliko poena. Imao je podršku u Ćapinu koji je bio precizan sa distance i Kragujevačni su počeli da „lome“ Hercegovce. Teriko Vajt je sjajnu partiju u trećoj četvrtini u kojoj je postigao 17 poena krunisao trojkom sa više od pola terena, i to slabijom, levom rukom! Đavoli su u četvrtom kvartalu rutinski održavali prednost i naneli poraz Širokom.

Radnički posle ovog trijumfa ima skor 14:8, kao i podgorička Budućnost. Upravo ove dve ekipe drže treću i četvrtu poziciju na tabeli koje vode na fajnal for.
„Sad moramo da pobedimo Budućnost kod kuće. To ne smemo da izgubimo. Imamo i dva gostovanja, u Zadru i Splitu, a u poslednjem kolu nam dolazi Zvezda. Mislim da moramo da dođemo na 17 pobeda da bi smo bili na fajnal foru“, rekao je Miroslav Muta Nikolić posle meča. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMiroslav Muta NikolićRadnički NišŠirokiSrbijaTeriko Vajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara