""
""

Valjak nema alternativu: Priznaje se samo pobeda!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 11:06

Crno-beli žele da nastave seriju dobrih rezultata i donesu tri boda iz Gornjeg Milanovca

Partizan je konačno u pravom ritmu. Prvi put od početka sezone crno-beli su ušli u seriju pobeda, računajući i slavlje u kupu vezali su ih ukupno četiri, a ekipa Marka Nikolića nema nameru da prekine taj niz ni u Gornjem Milanovcu. Metalac je dobre igre s početka sezone pokvario porazom od Bačke i eliminacijom u Kupu Srbije od trećeligaša Žarkova, ali je u poslednjem međusobnom okršaju uzeo meru Parnom valjku na svom terenu (1:0). Ipak, uloga apsolutnog favorita u današnjem okršaju (17.00, Arenasport 1) apsolutno pripada gostima iz Beograda.

Izabrane vesti

Parizan je pobedom u derbiju protiv Crvene zvezde dobio na samopouzdanju, pa je nakon toga Napredak u Kupu Srbije preslišan bez većih problema, ali sada crno-beli moraju da potvrde da su u pravoj formi, jer bi ih svaki ishod osim pobede vratio dva koraka unazad.
"Partizanovo se zna - uvek na pobedu. Neće biti lako, Metalac ima dobar tim i naručito je inspirisan protiv večitih. Prošli put su slavili sa 1:0, u utakmici upamćenoj po spletu nesrećnih okolnisti po nas, primljenom golu iz penala i crvenom kartonu Miloša Ostojića već posle pola sata igre. U finišu je Šaponjič imao kolosalnu šansu za izjednačenje, ali... Igramo sve bolje, pobednički niz govori tome u prilog. Zadovoljan sam i svojim partijama, iako ima još prosora za napredak", kaže golman Partizana Filip Kljajić, bivši čuvar mreže Metalca, za Žurnal.

POGLEDAJTE KVOTE ZA OVAJ MEČ

U Gornjem Milanovcu svesno daju prednost Partizanu, koji bi i bez trenutne serije dobrih rezultata, bio veliki favorit za osvajanje sva tri boda. Ipak, u taboru Metalca veruju da će uspeti da pronađu "pukotine" u igri rivala i iskoriste ih u svoju prednost, kako bi stigli do pozitivnog rezultata.
"Očekuje nas teška utakmica, posle neuzpeha u prvenstvu i nacionalnom kupu teško je vratiti samopouzdanje. Partizan je favorit na papiru, ali nama neke pređašnje igre daju nadu da možemo do dobrog rezučtata. Ljubitelji fudbala u gradu pod Rudnikom će uživati, jer mi ne igramo defanzivan fudbal- Znamo odakle preti opasnost, ne bih nabrajao pojedince Parizana, ali znamo njihove mane. Odbrana crno-belih je ranjiva, imamo i mi naše adute da savladamo Kljajića i ostvarimo povoljan rezultat", kaže štoper Metalca Vladimir Otašević.

Slavlje Metalca iz poslednjeg međusobnog okršaja sa Partizanom bilo je ujedno i jedino koje je klub iz Gornjeg Milanovca ostvario protiv Beograđana. Crno-beli su u dosadašnjih osam mečeva slavili šest puta, uz jedan remi, a gol razlika je ubeljivo na njegovoj strani (19:3). Sudija današnje utakmice na stadionu Metalca biće Milan Ilić iz Ćuprije.

METALAC - PARTIZAN (17.00, TV Arenasport 1)

Stadion: FK Metalac
Kapacitet: 4.500
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

METALAC (4-1-4-1): Belić - Nikodijević, Bondarenko, Otašević, Simović - Panić - Rovčanin, Mijić, Stojanović, Kaisedo - Jovanović.

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - A. Stevanović, Everton, Marjanović, Leonardo - Đurđić, Đurđević.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir OtaševićSuperligaSrbijaFK PartizanMetalacMarko NikolićFilip Kljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara