Valverde otkrio Mesijevu tajnu: Leo nikada ne igra loptom u prvim minutima utakmice

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.03.19. | 11:13

Razlog zašto Argentinac "beži" od lopte je potpuno fascinantan

Nikada u karijeri Lionel Mesi nije postigao gol u prva dva minuta utakmice. Možda ta informacija ne bi izazvala toliko pažnje, zvučala bi kao puki isprazni statistički podatak da trener Barselone Ernesto Valverde nije otkrio kako taj podatak uopšte - nije slučajan. Štaviše, strateg katalonskog tima je obelodanio detalj koji mnogima godinama promiče: Mesi u prva dva-tri minuta utakmice uopšte ne igra loptom!

Argentinski as gleda da ne učestvuje u akcijama svog tima na početku mečeva, osim ako lopta slučajno dođe do njega. Valverde je otkrio u čemu je „kvaka“ ovog Mesijevog pravila.
On u prvim minutima svake utakmice samo se kreće po terenu i analizira protivničku odbranu, tražeći joj slabe tačke. Mesi gleda kako stoje rivalski igrači, kako se kreću, kako im se pomeraju linije. I kada uoči te slabosti, od tog momenta počinje da igra. Uključuje se malo pomalo, ali savršeno dobro zna gde da onda „udari“ u odbranu protivnika. On je neverovatan“, ispričao je Ernesto Valverde.

Izabrane vesti

Statistika kaže da Mesi nikada nije bio strelac u prva dva minuta utakmice. I zalomilo se da jedino još u 69. minutu nikada nije postigao gol.

Otkako se posle povrede vratio na teren, Lionel je postigao 18 golova za Barselonu, među kojima su bila dva het-trika, protiv Levantea i Sevilje.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ernesto ValverdeLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara