""
""

Van Gal definitivno izvisio: Otamendi u plavom delu Mančestera

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.15. | 11:40

Argentinac potpisao petogodišnji ugovor sa Sitijem i postao najskuplji defanzivac na Ostrvu

Nekadašnji štoper Porta i Valensije Nikolas Otamendi pojačaće odbranu Mančester SitijaTim sa Etihada je bio brži od gradskog rivala i potpisao ugovor sa Otamendijem na pet godina za sumu od čak 45 miliona evra.

Manuel Pelegrini je nastavio sa dovođenjem sunarodnika. Argentinskom društvu, koje su do sada činili Serhio Aguero, Pablo Zabaleta i Martin Demikelis, pridružio se prošlosezonski član idealnog tim sezone u Primeri.

Otamendi je bio razlog da najjači klubovi na Ostrvu zarate, Građani su bili najprimamljivija opcija te će u daljem toku sezone Nikolas Otamendi nositi broj 30.
Na zvaničnoj promociji defanzivac je sijao od sreće

„Ovde sam da dam najbolje od sebe, da se borim iz utakmice u utakmicu i guram Siti do najviših ciljeva dok sam god u mogućnosti. Nadam se da ćemo osvajati dosta šampionata i kupova“, otpočeo je veoma optimistični Otamendi.

Medijima na Ostrvu, Manuel Pelegrini je dolazak novog Argentinca okarakterisao kao veliko pojačanje koje u klub dolazi sa reputacijom jednog od najboljih defanzivaca španskog šampionata.
„Ne sumnjam da će se Nikolas dobro uklopiti. Igrao je za velike klubove i dugo nosi nacionalni dres, a tu su i njemu veoma poznata lica sa kojima je već nastupao, poput Mangale i Fernanda. Kao fudbaler, Otamendi ima sve kvalitete da bude uspešan u Premijer ligi – dobar je tehničar što je za defanzivce retko, veoma je jak i odlično startuje, rekao je Pelegirni.

Iskusnom stručnjaku je štoper iz Argentine bio verovatno i najveća želja ovog leta. Mančester Siti je ponovo nadmašio svoje rivale, ne uspesima na terenima, već potrošenom novcu, i Nikolasa Otamendija učinio najskupljim defanzivcem na Ostrvu. Rekord pre njega je drža Rio Ferdinand za kojeg je Mančester Lidsu platio 42 miliona evra.

Kasa Građana je ovog leta olakšana za 123 miliona evra, dovođenjem Fabijana Delfa, Rahima Sterlinga i Nikolasa Otamendija.

Izabrane vesti


tagovi

Premijer ligaNikolas OtamendiManuel PelegriniLuis Van GalEvropaEngleskaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara