""
""

Van Gal je utrošio blizu 300.000.000 evra na pojačanja, a opet nije uspeo da kupi ceo jedan paklen tim (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.08.15. | 14:04

Pogledajte kompletan sastav igrača koji su izmakli Junajtedu u poslednje dve godine...

Od trenutka kada je Luj van Gal zvanično zaseo na klupu Mančester junajteda prošlog leta Đavoli su bezmalo ustručavanja na transfere 11 igrača utrošili približno nešto više od 285.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim i pored svih velikih kupovina koje je klub sa Teatra snova ostvario tokom poslednja dva leta, svima je jasno da je Van Gal imao drugačije želje, a da su pojedinci dovedeni kao rezervne, pa čak i kao treće opcije.

Čak ni posle debakla koji je holandski stručnjak doživeo kupovinom Anhela Di Marije za 75.000.000 evra politika kupovine na transfer pijaci nije promenjena, već je nastavljena rasipnička ideologija, karakteristična za sve više „veštačkih“ klubova - utroši što više, samo kako bi pobedio konkurenciju.

Ali, kako su velikom trošadžiji misli bile „rastrzane“ na sve strane, Junajted je tokom tri prelazna roka, a posebno ovog leta, pretrpeo nekoliko niskih udaraca od najvećih protivnika, koji su praktično jednim pozivom pokupili igrače Van Galu ispred nosa.

Poslednji u nizu je Pedro Rodrigez, kojeg su Žoze Murinjo i Sesk Fabregas brzo nagovorili da odjavi Junajted i preseli se na Stamford Bridž za 27.000.000 evra, uz tri miliona na ime bonusa.

Samo nekoliko dana ranije nešto slično učinio je Mančester Siti, koji je preko noći pokupio Nikolasa Otamendija za 45.000.000 evra, dok Van Gal nije obraćao pažnju. Ne treba zaboraviti da je skočni Argentinac bio rezervno rešenje kada je Serhio Ramos izigrao Junajted kako bi dobio veći ugovor u Realu.

Međutim, nije ni novi kapiten Kraljevskog kluba bio prvi na spisku želja Luja van Gala. Tiha patnja holandskog stručnjaka bio je i ostaće Mats Humels, koji je za dva leta odbio da pređe na Teatar snova gotovo dvocifren broj puta.

Nije samo nemački štoper bio na Van Galovoj „popisnoj listi“ iz Dortmunda. Dok je Humels svoju vernost Milionerima iskazao javno, Ilkaj Gundogan i Marko Rojs su otišli i korak dalje i svoje autograme podelili na novim ugovorima. A obojicu je Holanđanin „merkao“ od prvog trenutka kada je zaseo na klupu Junajteda.

Zbog brojnih neuspeha koje je doživeo stekao se utisak da 64-godišnji menadžer ne pazari igrače planski, već da srlja iz kupovine u kupovinu i da često ume da pretera. Tako je prošle godine doveo tri leva beka (Luk Šo, Markos Roho, Dejli Blind), a ovog leta prenatrpao je vezni red kaparisanjem Morgana Šnajderlina i Bastijana Švajnštajgera.

Ipak, Van Gal je dosta dugo kovao planove kako da na Old Traford namami Artura Vidala, a dok se britanska štampa „gađala“ ciframa, Bajern je došao u Torino i preuzeo čileanskog vezistu za skoro 40.000.000 evra. Slična priča je i sa Robertom Firminom, koji je bio viđen kao novi igrač Đavola, sve dok Liverpul iz novčanika nije istresao 41.000.000 evra i Brazilca lansirao na Enfild.

Nadali su se navijači Junajteda, a sa njima i Luj van Gal da će ovo biti leto u kojem će Karim Benzema postati Đavo. Ali, nakon što je prvi čovek Reala Florentino Perez doneo konačnu odluku da ne dovodi novog napadača i da će se triling Bejl – Ronaldo – Benzema zadržati i ove sezone, u istom trenutku ugasile su se dve sveće... Ona koja je „gorela“ za francuskog golgetera i ona za Gereta Bejla.

Na kraju, pretpostavlja se da će Junajted izvisiti i za Edinsona Kavanija, koji je u prvi plan iskočio u finišu prošle sezone. Odnosno, nakon što se Matador našao usred velike svađe sa Loranom Blanom, kada je praktično bio viđen na izlaznim vratima Parka prinčeva.

Doduše, Van Galu su u samom srcu napada ostale opcije poput Lakazeta i Kejna, ali pitanje je da li će i koga Holanđanin uspeti da namami. 

Na kraju, pozicija koja i dalje mnogo muči Junajted - golman. Pominjalo se mnogo imena, a glavni kandidat bio je Ugo Loris, koji se na kraju ipak zahvalio Đavolima na interesovanju i odlučio da se maksimalno posveti igrama u Totenhemu. 

Zaključak - Luju van Galu je pored glave proleteo ceo jedan strašan tim, koji bi komotno pregazio svakog protivnika koji se nađe na putu. I to su bili sve igrači sa vrha liste želja!

I pored svega, budite uvereni - Junajted će se tek oglasiti novim kupovinama do zatvaranja pijace. 

SVE KUPOVINE LUJA VAN GALA: 

Anhel Di Marija (Real Madrid) – 75.000.000 evra
Luk Šo (Sautempton) – 38.000.000 evra
Ander Erera (Atletik Bilbao) – 36.000.000 evra
Morgan Šnajderlin (Sautempton) – 35.000.000 evra
Memfis Depaj (PSV Ajndhoven) – 28.000.000 evra
Markos Roho (Sporting Lisabon) – 20.000.000 evra
Mateo Darmijan (Torino) – 18.000.000 evra
Dejli Blind (Ajaks) – 18.000.000 evra
Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen) – 9.000.000 evra
Radamel Falkao (Monako, pozajmica) – 7.600.000 evra
Vanja Milinković Savić (Vojvodina) – 1.750.000 evra

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ugo LorisSerhio RamosRoberto FirminoPremijer ligaNikolas OtamendiMats HumelsMarko RojsLuj van GalKarim BenzemaIlkaj GundoganGeret BejlEvropaEngleskaEdinson KavaniArturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara