"DŽOŠ SMIT U DUELU SA KARMELOM"
"DŽOŠ SMIT U DUELU SA KARMELOM"

Pistonsi najurili Džoša Smita i „pukli” 26 miliona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.12.14. | 18:58

Najgori period nekada velike franšize iziskuje radikalne mere...

DŽOŠ SMIT U DUELU SA KARMELOMDetroit Pistonsi su otpustili Džoša Smita, koji ima još dve godine ugovora sa timom iz Mičigena, a po kom mu duguju 26.000.000 dolara. Ovakav slučaj je nezapamćen u NBA ligi, pošto se franšize uvek odlučuju za bilo kakav trejd, pre nego za opciju da se zarobe i otplaćuju ovako skupe ugovore.

Pistonsi su prošlog leta potpisali Smita na četiri sezone, za koje je dobio 54.000.000. Ipak, kada plan sa tri visoka igrača u postavi (za koji su svi sem tadašnjeg generalnog menadžera Pistonsa, Džoa Dumarsa, znali da je glupost), propao i kada se pokazalo da Smit, Dramond i Monro ne mogu ni u snu da igraju zajedno, stvari su krenuli naglavačke nizbrdo, pa je Džo Dumarsa podneo ostavku.

Izabrane vesti

Na mesto trenera i ujedno generalnog menadžera, postavljen je Sten Van Gandi, kojem su date odrešene ruke da kako zna i ume preporodi Pistonse. Dobio je petogodišnji ugovor i potpuno poverenje vlasnika kluba, a prvi radikalni potez načinio je u ponedeljak popodne, kada je najplaćenijeg igrača u timu, najurio bez trejda. Sakramento je letos nudio Džejsona Tompsona i Karla Lendrija za Smita, ali su Pistonsi odbili tu ponudu.

No, kako je ova sezona praktično završena za Pistonse koji imaju skor 5-23, Van Gandi je presekao i krenuo u hitnu rekonstrukciju tima. Detroit će iskoristi takozvanu streč opciju, i preostalih 26.000.000 isplatiti tokom narednih pet sezona, u ratama, 5.400.000 po sezoni. S obzirom da će novi televizijski ugovor biti potpisan najkasnije krajem sledeće sezone, i da će prostor za plate NBA timova biti značajno uvećan, može se reći da Pistonse ovaj potez neće puno koštati, a kako ideje Stena Van Gandija obično imaju uspešan kraj, možemo reći da vredi pokušati.

Što se tiče Smita, bilo koji im ima 48 sati da ga pokupi po ceni od 13,2 miliona dolara, dok će nakog toga postati klasičan slobodan agent, i biti u mogućnosti da pregovara za bilo koju vrednost ugovora.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Detroit PistonsDžoš SmitNBA ligaSten Van Gandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara