Vau, kakav golman! Liverpule, sad konačno možeš da postaneš šampion

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 09:48

Opšte oduševljenje u taboru Redsa nakon blistave partije Alisona Bekera na Selherst Parku

Hladnokrvnost, odvažnost, sigurnost - sve to Liverpul nije imao na svom golu još od najsvetlijih trenutaka Pepea Reine na Enfildu. Čini se da je sve to dobio u liku i delu Alisona Bekera, koji je bio jedan od ključnih faktora važnog slavlja nad Kristal Palasom na Selherst parku.

Mnogi su bili skloni da kritikuju Jirgena Klopa za potrošenih 62.500.000 evra. Zapravo, svi oni koji nisu baš najpažljivije pratili prošlosezonske partije sjajnog Brazilca u dresu Rome.

Izabrane vesti

Alison je u teškim trenucima jučerašnje utakmice dobio mirnoću. Imao je golmana koji nije paničio ni kod jedne povratne lopte, o čemu svedoči i podatak da je u jučerašnjoj utakmici imao 21 tačan pas od upućena 23. Da pozavidi i Đozep Gvardiola, koji je Edersona doveo iz Benfike baš zbog dobre igre nogama i sigurnog pasa. Ipak, čini se da je Liverpul doveo još boljeg.

Ali, nije samo ta igra nogama ključan kvalitet Alisona Bekera. Sjajni čuvar mreže je sa nekoliko odličnih parada, a pre svega onom kada je "skinuo" gotovo savršen udarac Luke Milivojevića iz slobodnog udarca, pokazao da za njega praktično ne postonij neodbranjiv udarac.
"Kakav golman! Vau! To su bile sjajne odbrane, veoma sam srećan zbog toga. Odigrao je sjajan meč i mnogo nam pomogao", u dahu je pričao Jirgen Klop, koji je tokom meča stisnutim pesnicama i u svom stilu reagovao na svaku intervenciju svog čuvara mreže.

Koliko znači stabilan čuvar mreže jasno se videlo i po reakcijama čitave poslednje linije Redsa. Jasno je da im je Alison uneo dozu samopouzdanja koju nisu imali do sada.
"On je fantastičan. Vidite ga kako je koncentrisan, stabilan i prisutan u igri. Veoma smo srećni što ga imamo u timu, on ima sjajan karakter", rekao je Virdžil van Dajk.

U Liverpulu su skloni ulaskom u euforčno stanje. Šest bodova na startu sezone deluju više nego obećavajuće, ali je jasno da je ispred Klopovog tima veliki posao. Pojačanja kao što su Alison i Nabi Keita, već su donela dodatan kvalitet ovom timu, a način na koji je savladan Kristal Palas mora da bude primenjen u svim takozvanim manjim utakmicama u ovoj sezoni. Okršaji sa Mančester Sitijem će tu predstavljati najmanji problem.

Few clips of Alisson Becker game vs CP > Very good positioning and very comfortable with the ball at his feet. Calm, composed, does not panic, exactly the GK that we need it... pic.twitter.com/z7zGSiyt1G

— molfc (@Molfc__) August 21, 2018
Foto: Action images

tagovi

AlisonJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara