"Miloš Vazura i Milorad Vučelić"
"Miloš Vazura i Milorad Vučelić"

Vazura: Klubovi, sramota što nećete VAR! Idemo i do UEFA

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.17. | 20:06

Generalni direktor Partizana pričao o dešavanjima u Kijevu i rekao da očekuje novčanu kaznu zbog incidenata protiv Jang Bojsa, čestitao Zvezdi pobedu nad Kelnom

Miloš Vazura i Milorad VučelićInicijativa je potekla iz Humske ulice, stigla je zvanično na Terazije 35, a onda su klubovi rekli - ne.

Na zvaničan predlog rukovodstva Partizana da se u srpski fudbal uvede VAR tehnologija - za početak na sve mečeve crno-belih i Crvene zvezde - kao i da večiti derbi počev od predstojećeg 156. sude stranci, predstavnici klubova elitnog ranga su uzvratili odbijanjem, na poslednjem sastanku u Zajednici Superlige.

Izabrane vesti

Tako tvrdi Miloš Vazura, generalni direktor šampina Srbije, istakavši da će Partizan istrajati u ovoj inicijativi, makar to značilo i obraćanje Evropskoj kući fudbala.
Reakcije za ono što mi tražimo su sramne. Svi klubovi se bune da su oštećeni, a neće tehnologiju. Guraćemo i dalje, ako treba ići ćemo i na UEFA, tražićemo svakih mesec dana. Jedino tako može da se skine teret i ljaga sa sudija. Mislim da bi to bilo dobro za naš fudbal“, ocenio je prvi operativac crno-belih.

--->>> Partizanova inicijativa: Uvedite VAR i strane sudije na derbiju!
--->>> Zvanično: Partizanov zahtev na adresi Superlige
--->>> Odbrana Partizana - juče, danas, sutra
--->>> Partizan poslao zvaničnu ponudu za Raću Petrovića

Uprkos velikim uspesima na međunarodnoj sceni, gde su i jedni i drugi prvi put u istoriji zajedno izborili evropsko proleće, atmosfera na utakmicama koje Partizan i Crvena zvezda igraju u našem prvenstvu prevazilazi granice dobrog ukusa. A valjda je svima u interesu da u predstojećem derbiju bude sve pod kona. Bar što se suđenja tiče.
„Zvezda ne odlučuje da li će Milorad Mažić biti ili ne glavni arbitar derbija, kao što ni mi ne odlučujemo. Očekujemo da utakmicu sudi najbolji. Videli smo neke ranije kako je suđeno, počev od nevidljive aut linije. Verujem da će biti korektno suđenje i da će pobediti onaj koji bude bolji na terenu“.

Vazura je pri povratku ekspedicije crno-belih iz Ukrajini, sa meča Lige Evrope protiv Dinama (1:4) osudio dešavanja iz Kijeva, gde su uoči utakmice pretučeni kamerman i montažer TV Partizan, a na Olimpijskom stadionu pucali topovski udari kao da je ratna zona.
„Loša organizacija utakmice, ne mogu da ih hvalim. Zahvalio bih im se na gostoprimstvu tokom zvanične večere, ali sve ostalo... Nismo videli ni policiju, nismo imali pratnju, napadnuta su dva naša novinara, premeštani su naši ljudi na stadionu na bolji sektor da ne bi bilo problema. Mnogo baklji, topovskih udara, teško da Dinamo neće biti kažnjen. Imao sam priliku da se raspitujem i zaključak je da nešto što mi plaćamo 40.000 evra, drugi plaćaju 8.000 evra. Naravno, to je zato što smo povratnici“.

Kad je reč o Disciplinskoj komisiji UEFA, ona je posle duela sa Jang Bojsom pokrenula postupak protiv klba iz Humske koga sigurno očekuje kazna. Ostaje samo da se vidi da li samo novčana ili - kako se šuška - ponovo sledi zaključavanje stadiona.
„Za sada nema ništa novo oko kazne. Nije zakazana sednica Disciplinska komisije, biće narednih dana (5. januara, op. au). Nedelju i ponedeljak ću provesti u Nionu na sastancima. Ako bismo bili kažnjeni igranjem bez publike to bi bilo užasno, to je jedna od najodvratnijih stvari i za domaće i za gostujuće igrače. Očekujem kaznu, ali samo finansijsku“.

ZVEZDO, ČESTITAM

Iako su odnosi naših najtrofejnijih klubova u poslednje vreme zatrovani, pa skoro i da ne postoje, Miloš Vazura je u noći rezultatskog posrnuća Partizana u Kijevu (1:4) čestitao Crvenoj zvezdi što se pridružila prvaku Srbije u nokaut fazi Lige Evrope.
Niko nije razočaran zbog onoga u Ukrajini, idemo dalje. Vidim da su i komšije pobedile Keln, čestitam im na prolasku. Velika stvar za srpski fudbal i klubovi i reprezentacija, niko ovo nije sanjao“, podseća generalni direktor crno-belih na letošnja dešavanja na Topčiderskom brdu.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Disciplinska komisija UEFALiga EvropeMiloš VazuraFK PartizanSrbijaSuperligaUEFAZajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara