""
""

Veče strave i užasa na Velodromu: Marselj petardiran, navijači pobesneli! Kakva Evropa, ovaj tim ne može da se sastavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.16. | 22:29

Ren na sitne delove razbio Mičelovu četu - 5:2

Na početku tišina u znak protesta zbog loše forme tima, na kraju bes koji je morala da smiruje policija. Navijači Marselja su odavno izgubili strpljenje, ali ne verujemo da su mogli i da pretpostave da će im, posle silnih upozorenja, njihovi miljenici prirediti još jednu noć strave i užasa. Kako su se samo prevaril. U prvom meču 31. kola Lige 1 Ren je sravnio Velodrom sa zemljom i šanse nekadašnjeg prvaka Evrope da se nekako dokopa Lige Evrope ostavio samo u domenu teorije - 5:2.

Teorije, jer ovo što igra Mičelov tim veze s vezom nema. Ekipa španskog stručnjaka, koja na trijumf na svom stadionu čeka tačno pola godine, žestoko se osramotila pred ionako polupraznim tribinama, na kojima su navijači odlučili da kazne fudbalere tako što će da ćute prvih 15 minuta. Tu tišinu gosti su i te kako umeli da iskoritse i, kao da su Nemci, blic-krigom, za samo deset minuta postignu tri gola.

Izabrane vesti

Seriju je otvorio Joan Gurkuf, nekadašnji vezista Milana, Bordoa i Liona, koji je - gle simbolike, na današnji dan pre deset godinda dao prvi gol u dresu Rena. Večerašnji, u četvrtom minutu, usmerio je goste ka velikom trijumfu, koji se nazirao pošto su neopreznog i psihički nestabilnog Stiva Mandandu ubrzo savladali još Danj i Dembele za, već tad, izvesno stradanje domaćina.

Marselj jeste uspeo da uzvrati do kraja prvog i početkom drugog dela, ali kako je igrao u odbrani, jednostavno je morao da bude kažnjen. Učinio je to još jednom Gurkuf, taman da upotpuni kolekciju razočaranja, pošto je posle Liona, Nice i Lorijena uspeo i Ren da postigne najmanje četiri gola na Velodromu u jednoj sezoni.

Navijači Marselja su bili uzrujani, neke od nih je policija morala da hapsi, pošto su pokušali da utrče na teren, dok su oni koji su ostali na tribinama umeli da cene kvalitet, pa su prilikom izmene pozdravili novu nadu francuskog fudbala, Osmana Dembelea, za koga se interesuje Barselona i da požele dobrodošlicu Abiju Dijabiju, koji se posle 11 godna vratio u francuski fudbal.

Ako je suditi na osnovu večerašnje partije Marselja, bolje da nije...


LIGA 1 - 31. KOLO

Petak:

Marselj - Ren 2:5 (1:3)
/Tovan 20, Rolando 50 - Gurkuf 4, 59, Danj 9, Dembele 14, Sio 7/

Subota:

17.00 Sent Etjen - Monpelje
20.00 Anže - Lorijan
20.00 Lil - Tuluz
20.00 Kaen - Troa
20.00 Rems - Gengan
21.00 Lion - Nant

14.00 Bordo - Bastija
17.00 Nica - Gazalek Ažaksio
21.00 PSŽ - Monako

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

RenOsman DembeleMarseljMičelLiga 1Joan GurkufFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara