"Mertezakerova budućnost nije tako svetla na Emiratima"
"Mertezakerova budućnost nije tako svetla na Emiratima"

Velika letnja rekonstrukcija Arsenala: Petorica odlaze, petorici novi ugovori! Venger uzima traku svetskom prvaku

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 18:47

Svlačionica Tobdžija će pretrpeti ogromne promene

Mertezakerova budućnost nije tako svetla na EmiratimaSprema se velika rekonstrukcija Arsenala. Kako je sadašnji sastav popustio pod pritiskom borbe za trofeje, jasno je da će Arsen Venger nešto morati da menja. Ne samo kad su dolasci igrača u pitanju (vrti se na desetine imena), već će po svoj prilici pribeći i „čišćenju“ svlačionice.

Prema navodima londonskog Tajmsa, uglednog pa mu ako ništa drugo makar zbog toga valja verovati, trener Tobdžija će na leto da raskrsti sa čak petoricom igrača. Od toga trojicom vezista. Ugovori ističi Mikelu Arteti, Tomašu Rosickom i Metjuu Flaminiju, a klub je odlučio da nijednom od njih ne ponudi nastavak saradnje. Čak ni kapitenu Arteti, koji je poslednji meč odigrao protiv Barnlija u FA kupu još tokom januara, zbog čega se čini da je završio petogodišnji mandat na Emiratima

Izabrane vesti

Tajms dodaje i to da je Arsenal spreman da proda Kirona Gibsa i sasluša sve ponude koje bude dobio za Metjua Debišija, koga je ionako zimus poslao na pozajmicu do kraja sezone u francuski Bordo.

Možda i najzanimljivija vest iz Londonda ove srede glasi: Peru Mertezakeru neće biti ponuđen novi ugovor.

Nemačkom štoperu, svetskom prvaku iz Brazila 2014, saradnja sa Arsenalom ističe u junu 2017, a običaj većine klubova je da sa svojim glavnim igračima produže saradnju godinu najmanje dana pre završetka postojeće. Tajms navodi da se to neće desiti. Bar ne ovog leta, jer je sam Mertezaker odigrao sezonu daleko ispod prepoznatljivog nivoa i tako naterao Arsena Vengera da u poslednje vreme na pozicijama štopera u tandem promoviše Lorana Košćenlog i talentovanog Brazilca Gabrijela Paulistu. Uostalom, Mertezaker je na klupi presedeo poslednjih nekoliko utakmica, zbog čega se ovakav rasplet čini izvesnim.

Mikel Arteta i Petr ČehRuku na srce, Mertezaker će imati šansu da tokom sledeće sezone uveri Vengera da još nije za staro gvožđe, iako će u septembru proslaviti 32. rođendan. Mada, kako sad stvari stoje on i neće od uloge zamenika napredovati do statusa kapitena, pošto Venger planira da traku dodeli pomenutom Košćenlom ili golmanu Petru Čehu, čiji se dolazak u klub ispostavio kao pogodak u metu.

Per Mertezaker neće biti pozvan na pregovore, međutim, čak petorica igrača u koje Arsen Venger ima maksimalno poverenje hoće. Tajms u zaključku teksta stavlja do znanja da će Arsenal uskoro početi pregovore o produžetku saradnje sa Santijem Kazorlom (ugovor mu ističe 2017), Džekom Vilširom (2018), Mesutom Ozilom (2018) i Aleksom Okslejd Čembrlejnom (2018) i Aleksisom Sančezom (2018).

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Santi KazorlaPremijer ligaPetr ČehPer MertezakerMikel ArtetaMetju FlaminiMetju DebišiMesut OzilLoran KošćelniEvropaEngleskaArsenalArsen VengerAleksis SančezAleks Okslejd-Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara