Velika nevolja za Partizan: Šehović ne može da igra mesec dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 13:32

U konkurenciji za levog beka ostaju Miletić i Urošević

Izgleda da ne može bez nevolja u Partizanu. Bar kad je igrački kadar u pitanju. Ispadali su od početka sezone Nemanja Nikolić (propustio četiri sedmice posle gostovanja u Nikšiću), Zoran Tošić (ne može da igra do sredine oktobra), Ognjen Ožegović (u međuvremenu napustio klub), a poslednji u nizu je – Zlatan Šehović.

Drugi put u poslednjih mesec dana. Levom beku crno-belih stradao je medijalni koletarni ligament desnog kolena na utakmici prethodnog superligaškog kola sa OFK Bačkom (1:0). Problem je nastao posle sudara sa golmanom Bojanom Zogovićem, sudija Aleksandar Živković iz Niša uopšte nije sankcionisao, ali je bilo jasno odmah da situacija nije naivna. Talentovani levi bek je u 88. minutu napustio teren, isprava se činilo da je reč samo u udarcu, međutim, detaljne analize i ispitivanja pokazale su da je povreda teže prirode.

Izabrane vesti

Prema informacijama iz Partizana, Zlatan Šehović će započeo period oporavka plazmom, trenutno je na terapijama, sigurno će propustiti naredne četiri sedmice, a kad su ovakve povrede u pitanju oporavak ponekad traje i šest nedelja. To znači da trener Zoran Mirković na izdanka škole, čije su se partije dopale navijačima, ne može da računa sve do kraja naredne reprezentativne pauze. U međuvremenu će Šehović propustiti pet prvenstvenih utakmica, počev od gostovanja novosadskom Proleteru (15. septembar), odloženog meča sa Radom (19. 9), 158. večitog derbija (22. 9), duela sa Radničkim u Nišu (30. 9) i okršaja sa Voždovcem u Humskoj (6. oktobra). Na raspolaganju stručnom štabu ponovo bi trebalo da bude počev od 20. oktobra i susreta sa Spartakom u Subotici.

Ovo je drugi put da Šehović odsustvuje od početka sezone, jer je uoči revanša sa Trakaijem u kvalifikacijama z Ligu Evrope povredio list na treningu. Dok se ne oporavi, Partizan na poziciji levog beka ima još Nemanju G. Miletića i Slobodana Uroševića, pa će neko od njih dvojice – možda obojica ako se Mirković odluči na rotacioni sistem – sigurno igrati narednih mesec dana.

Uključujući i utakmicu sa Crvenom zvezdom, koji su u Humskoj 1 označili kao ključnom ove jeseni.

FOTO: FK Partizan, Star sport


tagovi

Zlatan Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara