""
""

Velike su Junajtedove muke kad mora da rešava Ešli Jang! Totenhem se oprašta od titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.11.17. | 18:10

Đavoli uz mnogo sreće srušili Brajton (1:0), Pevci nisu savladali Vest Brom (1:1)

Kada ne znaš kojim ćeš putem do pobede, idi tamo gde ti kaže Ešli Jang! Čovek koji je u više navrata otpisivan i vraćan u tim sa Old Traforda, danas je bio igrač odluke na Teatru snova. Talični univerzalni vezista Crvenih đavola postigao je jedni pogodak u utakmici protiv Brajtona - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Jangov udarac sa ivice kaznenog prostora u 66. minutu bio je neodbranjiv za Metjua Rajana samo zbog toga što le lopta zakačila Luisa Danka i dobila neodbranjiv luk na putu ka mreži gostiju.

Ne može se reći da slavlje ekipe Žozea Murinja nije bilo zasluženo. Domaćin je konstantno napadao i tražio put ka mreži rivala, ali je jasno da je forma Junajteda u blagom padu. To je bilo jesno i pre tri dana u Bazelu, a danas je ta neubedljiva igra umalo odnela dva važna boda sa Old Traforda.

Brajton je mogao da šokira domaće pristalice još na startu meča preko Nokarta, dok je domaćin najbliže vođstvu u prvom delu meča bio u poslednjim trenucima meča. Tada je Rajan u samo nekoliko trenutaka na fantastičan način zaustavio pokušaje Lukakua i Pola Pogbe, pokazavši zbog čega se o njemu u poslednjih nekoliko godina govorilo kao o čuvaru mreže vrhunskog potencijala.

Gosti su se dobro branili i u nastavku meča, ali u tom 66. minutu nisu obratili pažnju na lukavog Janga, koji je ostao sam, a onda poslao udarac koji je završio baš tamo gde su želeli navijači domaćeg tima.

O Totenhemu se više ne može govoriti kao o najozbiljnijem kandidatu za šampionsku titulu. Pevci su na Vembliju odigrali samo 1:1 sa Vest Bromvič Albionom, pa Mančester Siti nakon ovog kola može da ode na razdaljinu od čak 13 bodova.

Ekipu Maurisija Poketina u potpunosti je isekao rani pogodak gostiju, koji su još u četvrtom minutu poveli zahvaljujući snalažnjivom Salomonu Rondonu. Taj gol je podigao nivo ambicija u redovima domaćeg tima, ali polako počeo i da podiže nervozu u odlučujućim trenucima, pa je izjednačenje stiglo tek u završnici meča. U prvom poluvremenu su ozbiljno pretili Vinks i Dajer, sredinom drugog poluvremena i Tripije, a onda je konačno situaciju na terenu promenio Hari Kejn. Najbolji engleski napadač je u 74. minutu sjajno utrčao na prvu statitivu i ubačenu loptu Dele Alija poslao u mrežu Fostera.

Kejn je tada presudio, ali su on i Dele Ali samo nekoliko trenutaka kasnije mogli da u potpunosti preokrenu rezultat. Ipak, u poslednjim trenucima utakmice do novog vođstva i pobede mogao je Vest Brom. Ipak, prvo je Loris zaustavio udarac Hala Robsona Kanua, a onda je Rondonov udarac prohujao pored leve stative gola domaćih.

ENGLESKA 1 - 13. KOLO

Petak
Vest Hem - Lester 1:1 (1:1)
/Kojate 45 - Olbrajton 8/ 

Subota
Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)
/Loftus-Čik 56, Sako 90+2 - Šaćiri 53/

Mančester Junajted - Brajton 1:0 (0:0)
/Dank 66ag/

Njukasl - Votford 0:2 (0:2)
/Hjuz 19, Jeldin 45ag, Grej 62/

Svonsi - Bornmut 0:0

Totenhem - Vest Bromvič 1:1 (0:1)
/Kejn 74 - Rondon 4/

18.30: (2,30) Liverpul (3,40) Čelsi (3,10)

Nedelja
14.30: (1,95) Sautempton (3,40) Everton (4,10)
15.00: (6,00) Barnli (4,10) Arsenal (1,55)
17.00: (14,00) Hadersfild (6,75) Mančester Siti (1,20)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEšli JangEvropaHari KejnPremijer ligaVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara