Veliki povratak Džeksona Martineza! I ujed za srce...

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 17:56

Zaboravljeni Kolumbijac se vraća na velika vrata

Posle skoro dve godine, Džekson Martinez se vraća na teren! Nekadašnja Portova gol-mašina je na putu za Lisabon gde bi trebalo da potiše ugovor sa lisabonskim Psortingom.

Kolumbijac je odlaskom u Kinu skoro pa nestao sa fudbalske mape. Dok je igrao za Porto, bio je jedan od najtraženijih napadača Evrope. Nemilice je rešeteao mreže u dresu Zmajeva i privukao interesovanje gomile velikih i bogatih klubova. Bio je na pragu prelaska u Milan, kada je „ispalio“ Rosonere i potpisao za Atletiko Madrid. Simeone je u njemu tada video zamenu za Radamela Falkaa i platio je otkupnu klauzulu od 35.000.000 evra. Martinez se uopšte nije snašao u Madridu i šest meseci kasnije je prodat kineskom Guangdžou Evergrandeu za 42.500.000 evra. Sa godišnjom platom od 12.500.000 evra je u tom trenutku postao peti najplaćeniji igrač na planeti. U Kini je napunio džepove i sunovratio karijeru...

Izabrane vesti

Skolari ga je izbrsao iz tima posle samo nekoliko meseci. Martinez je poslednji takmičarski meč odigrao u oktobru 2016. godine, a poslednji gol je dao u septembru iste godine. Od tada je mirno stajao sa strane u kineskom klubu i primao astronomsku platu. Ugovor mu je istekao ove godine i slobodan je u izboru nove sredine. Ali nije bilo mnogo ponuda jer su ga skoro svi zaboravili. Skoro se bio dogovorio sa meksičkim Leonom kada je stigao poziv Sportinga.

Prihvatio je da oživi karijeru u Portugaliji gde je proveo najbolje godine karijere. Ujeo je za srce navijače Porta, ali s obzirom na formu u kojoj dolazi, možda i nema razloga da se mnogo sekiraju.

Prvo će morati da proiđe lekarske preglede, pa tek onda sledi potpis ugovora sa Lavovima. On je drugo pojačanje za Sporting iz Kine, pošto je prethodno dgovoren i transfer Nemanje Gudelja. Istovremeno je Sporting saopštio da nije postignut dogovor o transferu Klintona Nžijea iz Marselja. On je juče doputovao u Lisabon na potpis ugovora, ali se vraća neobavljenog posla jer dva kluba ipak nisu upeli da se dogovore oko plaćanja njegove plate.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džekson MartinezLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara