Veliki preokret! Ništa od Kine, Inijesta menja Podolskog zbog Rakutena

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.05.18. | 22:50

Barselonina legenda iznenadila izborom novog kluba u kojem će zaraditi 75.000.000 evra

Andres Inijesta nastavlja karijeru na Dalekom istoku, ali ne u Kini, već Japanu!

Veliki obrt u priči oko nastavka Inijestine karijere je večeras objavila pouzdana španska radio stanica Kadena Ser. Poslednjih nedelja se skoro svakodnevno pričalo i pisalo o već dogovorenom transferu Inijeste u kineski Čongking Lifan. Pisalo se o trogodišnjem ugovoru vrednom 81.000.000 evra plus da će Kinezi otkupiti još 2.000.000 flaša vina iz Inijestine vinarije čija vrednost je 36.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, kineski klub je danas demantovao dogovor i poručio da će se držati najavljenog „seleri-kepa“ koji je vlada Kine najavila kako klubovi ne bi trošili previše. Ubrzo posle toga je Kadena Ser lansirala vest da će Inijesta karijeru nastaviti u Japanu i da je sve dogovoreno.

Inijesta na kraju sezone prelazi u japanski Visel Kobe sa kojim će potpisati ugovor na tri godine vredan 25.000.000 evra po sezoni. Bez poreza. Dakle, 75.0000.000 evra neto. Takođe, ugovor podrazumeva i gradnju kampa u Japanu koji će regrutovati mlade lokalne talente i koji će raditi pod supervizijom stručnjaka iz Barselonine La Masije, a sav profit će ići Inijesti.

Ključni čovek za Inijestin transfer u japan je Hiroši Mikitani, prvi čovek kompanije Rakuten. Ova moćna japanska kompanija koja se bavi trgovinom na internetu je generalni spozor Barselone od prošlog leta, a Mikitami je blizak prijatelj Đerara Pikea. Upravo je Pike spojio Rakuten i Barselonu, a sada je posredovao i dogovoru sa Inijestom.

Španski as će u Kobeu najverovatnije zameniti Lukasa Podolskog koji je tamo zarađivao 15.000.000 evra godišnje i koji se najverovatnije uskoro vraća u Kelnu da mu pomogne u Cvajti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andres InijestaVisel KobeLukas Podolski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara