""
""

Veliki učitelji spremili mlade lavove: Inzagi, Niki Bat, Vijera sa klincima kreću po trofej Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.13. | 11:11

Od ove sezone UEFA je uvela i takmičenje mladih timova za najbolje klubove Evrope, a glavne zvezde će biti treneri

Dočekali smo i početak najboljeg i najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Svi ljubitelji najvažnmije sprerdne stvari od večeras će moći da uživaju u čarima Lige šampiona. A, fudbalski fanatici kojima je i to malo, mogu od ove sezone da se povete još jednoj Ligi šampiona! Onoj za mlade timove.

Izabrane vesti

UEFA je krenula u novi projekat popularizacije najboljeg  fudbala, pa će tako od ove sezone Ligu šampiona igrat i timovi do 19 godina. Timovi iz klubova koji su učesnici „prave“ Lige šampiona. Grupe su iste, raspored je isti kao i elitnom takmičenju. Imaćete priliku da vidite ko su to nadolazeće zvezde evropskog fudbala. Ko su talenti koji će uskoro zablistati u najboljim evropskim klubovima.

Glavne zvezde takmičenja će ipak biti treneri ovih mladih momaka. Najveće ime je svakako Filipo Iznagi trener omladinskog tima Milana koji će pokušati da šampionski pelcer prenese i na mlade Rosonere. Omladince Mančester Sitija će sa klupe predvoditi legendarni Patrik Vijera, dok će isti posao u Mančester Junajtedu obavljati jedan od čuvenih Fergijevih đaka: Niki Bat. Nade Reala trenira nekadašnji štoper Luis Migel

Već večeras od 20.00 časova imaćemo derbi i susretz možda i dve najbolje škole fudbala u Evropi: Barselonine i Ajaksove. Dobra vest je da će ovo takmičenje naći svoje mesto i na TV ekranima, a pravo prenosa je otkupio Eurosport, koji se odlučio da danas emituje sudar mladih timova Mančester Junajteda i Bajer Leverkuzena od 16.30 časova. Jedino što nije zajedničko sa „velikom“ Ligom šampiona su termini mečeva, pa će današnji program biti započet duelom Plzena i Mančester Sitija od 11.30 časova, a završiće se pomenutim okršajem u Barseloni koji počinje u 20.00 časova.

Naravno, naših timova nema u Ligi šampiona, tu nam nije ni mesto, a ostaje da nagađamo kolika je šteta za talentovane klince iz Srbije što zbog nepsosobnih klubova nemaju šansu da odmere snage sa najboljim evropskim vršnjacima.  

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

EngleskaEvropaFilipo InzagiItalijaLiga šampionaLiga šampiona mladih timovaMančester SitiMilanNiki BatPatrik Vijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara