"Kalderon neće igrati na EP"
"Kalderon neće igrati na EP"

Veliki udarac za Španiju: Kalderon neće igrati na EP!

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.05.15. | 12:47

Novi problem za Serđa Skariola posle odustajanja Rikija Rubija

Kalderon neće igrati na EPU prvom kolu evropskog košarkaškog prvenstva reprezentacija Srbije igraće u Berlinu protiv Španije. Poprilično oslabljene Španije! Naime, posle odustajanja Rikija Rubija dogodio se ovi udarac za bekovsku liniju Furije – neće igrati Hoze Kalderon!

Košarkaš Njujork Niksa obelodanio je da mu povreda pravi probleme i da zbog nje neće moći da pomogne reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.
Boli me, ali moram da kažem ne reprezentaciji! Dugo sam vremena razmišljao i doneo sam takvu odluku. Jedino tako ću moći da igram još godina u budućnosti. To nije povreda kao bilo koja druga, polomite nešto, operišete i posle određenog vremena ponovo budete zdravi. Ja čak i ne osećam bol u toj Ahilovoj tetivi, a ipak ne mogu da trčim“, rekao je Kalderon za špansku Marku.

Izabrane vesti

On je dodao da pored toga što ne želi da rizikuje da pogorša svoje stanje, takođe ne želi da zauzima mesto nekome ko je 100% spreman.
Imamo selekciju do kraja jula i tada idu pripreme za prvenstvo. Ne želim da zauzimam mesto nekome ko je 100% spreman da pruži svoj maksimum. Želim da se upotpunosti oporavim od povrede, ovako nisam kompetitivan za taj nivo takmičenja“, smatra Kalderon.

Taman kada je dolazak Serđa Skariola na klupu nacionalnog tima nagovestio da bi stvari mogle da se dovedu u red u timu Španije, ova informacija će im verovatno poljuljati samopouzdanje.

 (FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaNjujork NiksNBA ligaHoze KalderonEvropaEurobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara