"Emerik Laport"
"Emerik Laport"

Velikodušno ili samo lukavo: Bilbao nudi novi ugovor povređenom Laportu

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.16. | 15:26

Naravno, on bi sa sobom nosio i značajno veću klauzulu o slobodi štopera koji je privukao pažnju najvećih

Emerik LaportBarselona ga već godinama prati, mediji su do pre nekoliko nedelja pisali da je Pep Gvardiola čvrsto rešen da na leto upravo Emerikom Laportom zakrpi rupe u poslednjoj liniji Mančester Sitija. Pa povreda kolena i bolovanje od najmanje četiri meseca, koje će sigurno makar privremeno obustaviti sve te priče o budućnosti štopera Atletika iz Bilbaa. I danas vest o ponudi Baska da 21-godišnjem Laportu ponude novi ugovor, iako je još neizvesno kolike će posledice ostaviti povreda.

Vest koja bi izazvala lavinu pohvala za svaki drugo klub, posebno zato što je uprava Atletika mladom francuskom reprezentativcu ponudila da postane najplaćeniji igrač na San Mamesu. Velikodušno.

Izabrane vesti

Ili samo lukavo?

Laport je, naime, u vrlo nezavidnoj poziciji. Sadašnji ugovor mu ističe 2019. godine, a njime je obeštećenje propisano na 50.000.000 evra. Barsa baš i nije, ali Siti je bio spreman da plati. Pitanje je da li će to učiniti sada kada je Laport na terapijama. Skoro pa siguran odlazak iz Baskije zamenila je neizvesnost. Nije lako držati cenu tako visokom. A ako Laport potpiše novi ugovor sa Bilbaom i otkupna klauzula će skočiti.

Koliko? Recimo samo da je otkupna klauzula za Laporta kada je počinjao profesionalnu karijeru na San Mamesu iznosila 18.000.000 evra. Već sada je 50.000.000. Još jedan paraf i Bilbao bi mogao da "probije plafon". Laport bi u tom slučaju bio čvrsto vezan za Atletik. Baskima je to i najbitnije. Oni taj novac od obeštećenja svejedno ne bi mogli da potroše na adekvatna pojačanja. Ipak su ograničeni samo na Baskiju. I spremni da plate vernost.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraEvropaEmerik LaportAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara