""
""

Vermezović poslao kandidaturu za selektora

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.17. | 08:46

Odlučuju četiri čoveka

Skoro će tri godine kako nigde ne radi Vladimir Vermezović. A mogao bi. Posle iskustava u Partizanu (dva mandata), slovačkom Spartaku iz Trnave i dva priznata južnoafrička kluba (Kajzer Čifs i Orlando Pajrets), srpski stručnjak je zainteresovan i za funkciju - selektora.

U pitanju je pozicija glavnokomandujućeg na klupi Bosne i Hercegovine, pošto tamošnji savez užurbano traži naslednika Mehmeda Baždarevića, koji je 10. oktobra podneo ostavku.

Izabrane vesti

Sportski žurnal piše da je Vermezović  trenersku biografiju sa motivom kandidature za selektora Zmajeva dostavio u FS Bosne i Hercegovine, ali da je malo verovatno da će ista biti i prihvaćena. Iako, dodaje isti izvor, nije ni odbijena na prvu loptu, kao što je u bliskoj prošlosti bio slučaj sa kandidatima iz Srbije.

Prema informacijama iz Sarajeva, pre Vermezovića, kandidati su Amar Osim, Robert Prosinečki i Meho Kodro, ali da je FS BiH ograničen budžetom i u prilici je da novom selektoru ponudi maksimalnu platu od 30.000 maraka.

S obzirom na složenu političku i fudbalsku situaciju u BiH, o izboru selektora bi zvanično trebalo da se izjasne i predstavnici FS Republike Srpske, dok je konačna odluka na Komisiji u okviru Izvršnog odbora FS Bosne i Hercegovine. Nju čine Ivica Osim, Duško Bajević, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz.
Amar Osim je samo jedan od kandidata. Uslove ima, pričati zna kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je! Ako je pravi neka bude selektor, ne zbog prezimena“, kaže Ivica Osim o šansama svog sina.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir Vermezovićreprezentativni fudbalreprezentacija Bosne i Hercegovinemeđunarodni fudbalIvica OsimBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara