Veselin Vujović: Nisam došao u Niš da budemo treći otpozadi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.08.18. | 15:07

"Ne učim ove momke da idu u osnovnu školu, već da idu na fakultete i više od toga. Ne plašim se odgovornosti, došao sam da pravimo dobre rezultate i pobeđujemo" kazao je legendarni stručnjak

Najveće rukometno ime sa ovih prostora i jedan od najboljih rukometaša svih vremena, a sada ugledni stručnjak Veselin Vujović pune energije, kakav oduvek i jeste, pričao je za niški portal Južne vesti koji su mu planovi sa novim kliubom, Železničarom.

"Nisam došao u Niš da budemo treći otpozadi, da se hvalimo što smo osvoji kup! Ne učim ove momke da idu u osnovnu školu, već da idu na fakultete i više od toga. Ne plašim se odgovornosti, došao sam da pravimo dobre rezultate i pobeđujemo. Da li će se to desiti u prvoj ili drugo sezoni, treba samo strpljenja" istakao je Vujke za južnevesti.com.

Izabrane vesti

Rukomet je u Srbiji već više od dve decenije u laganom "povlačenju". Povremeni blesci reprezentacija uz konstanto slabe igre naših klubva u regionalnim i kontinentalnim takmičenjima polako ga guraju u potpuno drugi plan. Nekada je to bio uz fudbal i košarku naš najpopularniji timski sport, a sada ga "nema ni na vidiku". Zna to dobro i Vujović koji je u Niš došao iz Kopra gde je vodio tamošnji kliub, ali i slovenčaku reprezentaciju sa kojom je osvojio bronzu prošle godine na Svetskom prvenstvu i to pošto su pokradeni u polufinalu. Ali ako iko može da privuče raju, onda je to "najjače pojačanje Železničara":
"Iskreno se nadam da će ljubitelji sporta u Nišu prepoznati ovu priču i doći da nas bodre. Nema velikog kluba, niti velikih rezultata bez velike podrške publike. Siguran sam da su svi oni ljubomorni kada vide neku evropsku utakmicu, prepune dvorane i verujem da će takav ambijent napraviti i da ćemo zajedno rasti u jedan ozbiljan evropski klub ".

O planovima za narednu sezonu crnogorski stručnjak sa višedecenijskim boravkom u Šapcu, gde je stasao kao jedan od najboljih bekova svih vremena, kaže:
"Železničar je dolaskom pojačanja i Veselina Vujovića glavni favorit za domaću titulu. Da li ćemo biti na meti svih ostalih, da li će nam biti teže, ko nas pita. Prvi cilj nam je da budemo prvaci države da možemo da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Kup je tu i treba se boriti za taj trofej. Treba da afirmišemo mlade igrače i dobijemo na rejtingu i da se u narednim godinama i plasiramo u Ligu šampiona i da u Niš dolaze veliki evropski klubovi. Železničar bi trebalo da bude ekipa koja će odigrati jednu korektnu sezonu. Ako te velikane dobijemo u Nišu, napravili smo veliki korak. Moja želja bi bila da se plasiramo na Fajnal for, ali koliko je to realno, videćemo. Ja ne volim da budem realan jer onda svojim igračima ne bih mogao da kažem neke stvari koje bi ih motivisale da daju i više od sebe. Pošto sam nerealan, očekujem da ispunimo te više ciljeve" zaključio je za Južne vesti novi šef struke niškog Železničara koji će u Srbiji pokušati da prekine šestogodišnju hegemoniju Vojvodine..

FOTO: Action IMAGES


tagovi

Veselin VujovićRK Železničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara