""
""

Vest Hem se ozbiljno sprema za januar: U posao umešani Inter, Sevilja, Juve, Napoli, Liverpul, Viola...

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.16. | 19:31

Dvojica napadača odlaze, dvojica ih menjaju

Januar bi mogao da donese velike lomove u Vest Hemu. Loš početak sezone bi mogao da znači i seriju promena u ekipi iz Istočnog Londona. Od trenera do igrača...

Izabrane vesti

Slaven Bilić će imati još malo vremena da sačuva posao i ako pod hitno ne popravi rezultate, smeši mu se otkaz a neki kandidati poput Španca Mičela s nestrpljenjem čekaju njegovu smenu. Dok se sudbina trenera još lomi, za neke igrače je izvesno da će napustiti Vest Hem u zimskom prelaznom roku.

Najviše promena bi moglo da dođe u napadu koji je najslabija tačka od početka sezone s obzrom da su Čekićari dali samo 11 golova u isto toliko premijerligaških okršaja.

Najveće razočarenje su pojačanja u napadu od kojih se mnogo očekivalo: Džonatan Kaljeri i Simone Zaza. Argentinac i Italijan su došli sa ozbiljnim preporukama ali su potpuno podbacili. Zaza nije postigao gol u sedam utakmica, a u strelce se nije upisao ni nekadašnji lider Boke Juniors koji je upisao šest utakmica, uglavnom ulazeći sa klupe.

Obojica igrača su u Vest Hemu na pozajmici s pravom otkupa po fiksnim klauzulama, ali engleski klub ne želi da ih zadrži već da ih se reši što pre. U januaru že Zazu vratiti u Juventus kojem takođe nije ppotreban, pa se spekuliše da bi mogao da nastavi karijeru u Milanu ili Napoliju.

Što se Kaljerija tiče, njega bi moglo da obasja sunce Španije. Letos ga je tražila Sevilja, ali je on izabrao Vest Hem i pogrešio. Sevilja ga opet hoće s obzirom da ga zemljak Sampaoli dobro poznaje. Trener Sevilje je i letos insistirao na Kaljerijevom dovođenju jer su mu poznate njegove sjajne igre iz Boke i Sao Paula, a sada bi ta želja mogla da mu se ispuni. Sevilji je neophodno pojačanje u napadu, a Kaljeri je uz Karlosa Baku najzanimljivija opcija.

I dok Vest Hem čeka da se reši Italijana i Argentinca, već snima koga bi mogao da dovede na njihove pozicije. Mete su dvojica igrača koji nisu u prvom planu u svojim klubovima, a ne tako davno su bili među najboljim maldim napadačima u Evropi: Stevan Jovetić i Danijel Staridž.

Jovetić je potpuno marginalizovan u Interu koji je hteo ga da se reši još letos jer ga trener De Bur nije želeo. Tada ga je zvala Fiorentina, ali se dva kluba nisu dogovorili oko finansijskih detalja. Viola je opet aktuelna i pokušaće da vrati Jovetića i u januarskom prelaznom roku, ali sada je i Vest Hem uskočio u igru. Sve će zavisiti od novog Interovog trenera Piolija, ali i izbora crnogorskog napadača koji bi mogao da se vrati na Ostrvo gde je nosio dres Mančester Sitija.

Za Mančester Siti je nekada igrao i Danijel Staridž koji je pao u senku Koutinja, Firmina i Manea kod Jirgena Klopa. Englez hoće veću minutažu i dobiće je samo ako napusti klub sa Enfilda, a Klop nema ništa protiv zbog čestih povreda maleroznog napadača. Best Hemu to ne smeta, spreman je da rizikuje i pobedi u konkurenciji Stouka koji takođe želi reprezentativca Engleske...

Biće ovo vruć januar što se tiče Vest Hema...

(FOTO: Action images)


tagovi

Stevan JovetićŠpanijaSimone ZazaSeviljaSerija APrimeraPremijer ligaNapoliLiverpulJuventusItalijaInterEvropaEngleskaDžonatan KaljeriDanijel Staridž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara