"Vijeri"
"Vijeri"

Vijeri: Na početku sam igrao levog beka i davao više golova nego napadači

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.15. | 11:02

“Zovem ga pred utakmicu i kažem mu - hej Pipo, polomiće te sutra, ludak koji te čuva mi je rekao da te ne podnosi. U toj ligi se igra muški, svaki meč je kao rat”, priseća se Italijan

VijeriKristijan Vijeri. Jedan od najboljih napadača sveta u period od 1998-2004. Godine, isticao se snagom, dobrom igrom glavom i ubitačnim osećajem za gol. Ipak, Bobo tvrdi da je na početku karijere igrao levog beka.
Moj trener je bio u problem. Kada sam imao 14 godina stavio me je na levog beka. Igrao sam na toj poziciji i davao više golova od napadača. Rekao sam mu – treneru, nije da ne volim da igram u odbrani, ali mislim da je najbolja pozicija za mene u špicu”, kaže Vijeri, a prenosi italijanska Gazeta.

Vijeri se prisetio dana u Seriji B. Tada se već znao sa Filipom Inzagijem. Kaže, nekada ga je zvao pred utakmicu i pravio šale na račun grube igre kakva je bila u toj ligi.
Zovem ga pred utakmicu i kažem mu - hej Pipo, polomiće te sutra, ludak koji te čuva mi je rekao da te ne podnosi. U toj ligi se igra muški, svaki meč je kao rat. Ta liga me je stvorila. Nezgodni su to tereni, posebno na jugu. Tu se gradi karakter. Tu vam kosti ili očvrsnu - ili ih polomite”.

Izabrane vesti

Vijeri je otkrio da mu je žao što je prihvatio ponudu Atletiko Madrida i napustio Juventus.
Juventus mi tada nije nudi više od 2.000.000 lira po sezoni, dok je Atletiko nudio 3.500.000. Tada sam rekao sebi – idem u Španiju. Tu je bio kraj price. Priznajem, gledao sam samo u svoj novčanik. Da mogu da vratim vreme, ostao bih tada u Juventusu”, zaključio je Vijeri.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija BSerija Ameđunarodni fudbalKristijan VijeriJuventusItalijaInterEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara