Viktor Valdes progovorio o danu koji mu je upropastio karijeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 15:45

Nimalo prijatno sećanje na vreme kada je doživeo tešku povredu kolena

U karijeri svakog sportiste postoje dani kojih se rado sećaš, ali i trenutaka koje ne možeš da zaboraviš, iako to silno želiš. Viktor Valdes je mislima pet godina bežao od te utakmice koja mu je upropastila karijeru. Povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena na susretu sa Seltom, posle koje je fudbal otišao gotovo potpuno u drugi plan.

Bila je to njegova poslednja sezona u dresu Barselone, poslednja u kojoj je zaista bio golman s najvišim profesionalnim ambicijama... Branio je on i kasnije boje Mančester junajteda, Standarda i Midlzbroa, ali nikada nije bio ni blizu nivoa koji ga je postavio u red najboljih čuvara mreže u istoriji Barselone.
”Nisam mnogo pričao javno o tom danu. Sećam se te hladne večeri na ‘Kamp Nou’. Sve se promenilo u jednom trenutku”, priseća se Viktor Valdes i nastavlja:
”Bilo mi je jako teško, pogotovo zbog moje tvrdoglavosti, jer sam tada želeo da budem sam. Samo sam želeo da me ljudi ostave na miru i da budem sam. Tada mi fudbal nije dao opcije kakve je mogao”.

Izabrane vesti

I pre nego što se povredio bilo je jasno da će otići iz Barselone. Mark Andre ter Štegen je bio kaparisan kao zamena. Valdes je po isteku ugovora u Barseloni trebalo da postane novi igrač Monaka. A, onda se dogodila ta teška povreda...
”Najviše sam uživao kod Aitora Karanke u Midlzbrou. To je bila ujedno i moja poslednja profesionalna obaveza pre odlaska u penziju”.

Ubrzo pošto mu je istekao ugovor u Borou, okačio je rukavice o klin.
”Bio je to potpuno novi svet za mene. Ostavio sam fudbal posle nekoliko godina. Sada mi izuzetno nedostaje atmosfera u svlačionici, da svaki dan budem sa prijateljima i saigračima, jer oni nisu bilo ko, to su braća”.

Sada se Viktor Valdes posvetio novom pozivu – trenerskom i to u Moratalazu iz Madrida. Tamo radi sa mladim fudbalerima i ponovo je srećan.
”Mnogo mi se više dopada fudbal kakav je bio u moje vreme, sada je previše medijskog pritiska. Bilo je tako i pred kraj karijere. Tada se nisam osećao dobro. Sada sam u Madridu našao svoj mir. Ne mogu da tražim više od toga”, kaže Valdes i zaključuje:
”Današnji fudbal je mnogo komplikovaniji, mada ponekad i nije. Na kraju je to sve strast i to je nešto što nisam izgubio”.

Foto: Reuters


tagovi

Viktor Valdes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara