Marek Hamšik
Marek Hamšik

Više od novca i trofeja, meni treba emocija: Džaba tri puta veća plata, Hamšik veran Napulju

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.01.19. | 10:35

Veran do koske

Malo je poznat podatak, ali Marek Hamšik je kao supertalentovani klinac pride marketinški atraktivnog izgleda bio logičan izbor za Mina Rajolu. Međutim, kada je kontroverzni menadžer krenuo da koketira sa Juventusom pokušavajući da odvede Slovaka iz Napolija kako bi zaradio neki evro Hamšik je za razliku od mnogih drugih fudbalera pokazao karakter i Rajoli uručio otkaz.

I sada, posle punih 12 godina u Napoliju, još jedan testament Hamšikovoj privženosti klubu sa stadiona San Paolo. Slovački vezista se ipak neće preseliti u Kinu, iako mu Guangdžou R&F nudi skoro pa trostruko veću platu.

Izabrane vesti

Podsetimo, klub koji sa klupe vodi Dragan Stojković Piksi nudio je Hamšiku, tako su bar pisali italijanski mediji, godišnju platu od oko 10.000.000 evra. S obzirom da u Napulju prima 3.500.000 evra godišnje jasno je da bi za trogodišnji ugovor na Dalekom istoku morao da punih osam i po sezona tera loptu u Italiji.

Problem je međutim što bi Napoli prvo morao da dovede zamenu. I nju je već pikirao u liku Viljarealovog Pabla Fornalsa, ali kad je postalo jasno da bi zbog vremenske razlike bilo vrlo teško u ova dva dana završiti svu papirologiju, prvo oko prodaje Hamšika, pa onda oko kupovine Španca, Aurelio de Laurentis je zamolio za razumevanje. Hamšik se nije dvoumio, pa su pregovori sa Guangdžouom, ako ništa drugo, a ono barem odloženi do leta.

Tek da stvari stavimo u kontekst, iz finansijskog ugla prolećni deo sezone u Italiji i proleće u Kini – razlika je u 3.500.000 evra. Toliko bi više Hamšik zaradio za šest meseci u Guangdžgou. Cela jedna godišnja plata u Napulju. Ali kao što Marek jednom prilikom reče, beše to baš kad se rastajao sa Rajolom...
"Meni je potrebno više od pukih čekova i trofeja. Meni treba da osetim nešto u duši".

(FOTO: Reuters)


tagovi

Marek HamšikZimski prelazni rok 2019Gvangžu R&F

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara