Nesrećni Kolmen je već bio žrtva Velšana...
Nesrećni Kolmen je već bio žrtva Velšana...

Više ragbi nego fudbal

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 10:40

Veliki ostrvski rivali imaće priliku da u Kardifu nastave ratoborne duele iz prethodnih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji

Nema odmora, posle ligaškog vreme je i za reprezentativni fudbal. U naredne dve nedelje evropske reprezentacije nadmetaće se u novoformiranoj UEFA Ligi nacija, a u jednoj od mnogo grupa sastaće se i komšije i protivnici Vels i Republika Irska.

Veliki ostrvski rivali imaće tako priliku da nastave ratoborne duele iz prethodnih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji kada su ostali ispod crte i bez plasmana na najveću smotru svetskog fudbala. Irska je tada nešto bolje prošla, pobedom u poslednjem kolu na gostujućem terenu baš u Velsu (1:0) izborila je plasman u baraž, ali je pred Danskom lako položila oružje u dve utakmice i ostala kod kuće.

Izabrane vesti

Oba selektora su na novom početku. Rajan Gigs preuzeo je Zmajeve od Krisa Kolmena, a glavni aduti su mu ponovo Ben Dejvis, Džo Alen, Aron Remzi i Geret Bejl. Sa novim selektorom Velšani nisu otvorili novo poglavlje na najbolji način, na pet prethodnih prijateljskih provera slavili su samo jednom, pa će legendarnom vezisti Mančester Junajteda biti potrebno puno sreće i umeća kako bi bio uspešan u novom poslu.

Ako im je neka uteha, ni Irci nisu ništa bolji. Od baraža sa Danskom na ovamo odigrali su tri utakmice u kojima su dve lako izgubili od Turske i Francuske, a pobedili samo SAD sa 2:1. I njihov selektor Martin O'Nil primoran je da se osloni na ostrvske snage i igrače mahom iz Premijer lige i Čempionšipa, pa treba očekivati tvrd i ne preterano zanimljiv duel ovih rivala u Kardifu.

Zanimljivo, na poslednje tri međusobne utakmice ovih ekipa pao je samo gol, dve su završene remijem 0:0 pa ne treba ni ovoga puta očekivati "vatromet". Pre bismo mogli da vidimo polomljen nos ili nogu (sećate se kako su Velšani povredili Šemusa Kolmena u prethodnim kvalifikacijama) nego golove. Tako je kada igraju Ostrvljani, koji fudbal doživljavaju sasvim drugačije, a mnogi vole da kažu da su zanimljiviji ragbi okršaji ove dve selekcije nego fudbalski. S pravom. Probajte i keca na Vels, dobra je kvota.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:45 6001 LNGRB Wales - R.Ireland ug 0-2 1,41
Ukupna kvota1,41

LIGA NACIJA B - 1. KOLO

Četvrtak
20.45: (2,60) Češka (3,00) Ukrajina (2,95)
20.45: (1,95) Vels (3,20) Republika Irska (4,40)

Petak
20.45: (2,20) Turska (3,20) Rusija (3,50)

Subota
15.00: (3,10) Severna Irska (2,75) Bosna i Hercegovina (2,70)

Nedelja
15.00: (1,95) Ukrajina (3,35) Slovačka (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeFudbalska reprezentacija VelsaFudbalska reprezentacija Republike Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara