"Čedomir Vitkovac"
"Čedomir Vitkovac"

Vitkovac: Zvezda ili Partizan? Kao da me pitaš koja je bolja od dve bivše devojke!

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.01.15. | 09:16

Čedomir Vitkovac je ostavio trag i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu, ali kada jednog dana bude podvlačio crtu na uspešnu karijeru, verovatno će najponosniji biti na period proveden u Budućnosti. Već pet godina je stanovnik Podgorice, što je retkost u regionalnoj ligi. A Đetići ove sezone, malo je reći, blistaju!

Čedomir VitkovacMalo mu nedostaje da postane sinonim za klub iz Podgorice, možda još samo jadranska titula. Čedomir Vitkovac i Budućnost, neka neraskidiva veza... Ako znate još nekog igrača koji se u poslednjoj deceniji pet godina zadržao u istom klubu, možda i dobijete "kolor televizor"...

Najmanje što bivše krilo Crvene zvezde i Partizana, sezonama unazad jedan od najpouzdanijih igrača najboljeg crnogorskog kluba, zaslužuje su ove stranice...

Izabrane vesti

Kako ti je u Podgorici? Hoćeš li da postaneš počasni građanin, s obzirom na to koliko si već godina tu?
"U Podgorici mi je odlično, što se i može zaključiti, jer sam ovde već petu godinu. Ovo je lep grad sa odličnom klimom i nalazi se na perfektnom mestu. Okružen je planinama i morem, tako da ima baš mnogo mesta za uživanje".

Da li si, posle toliko godina, dobio crnogorsko državljanstvo?
"Nisam, jer nikada nisam ni razmišljao o njemu. Jednostavno, ljudima iz Srbije ovde su dovoljna matična dokumenta. U svakodnevnom životu, nema velike razlike".

Da li su ti bar dali neki apartman u Budvi?
"Dobio sam nekoliko apartmana u Budvi! Toliko se gradi tamo da im je preteklo, pa su odlučili da me časte. Šalim se, naravno... Crnogorsko more je stvarno prelepo, ali više volim da letujem u mojoj Stopanji, tako da bi mi apartman bio samo opterećenje, jer bih morao da budem u njemu".

Reci mi još i da letuješ u Crnoj Gori?
"Ne letujem ovde, ali mogu da kažem da zimujem na crnogorskom primorju. Svaki slobodan dan provedem negde na moru, tako da mu to dođe isto, samo nema kupanja i gužve".Sa porodicom

Pošto si se potpuno odomaćio, da li si svoj čarapanski govor zamenio crnogorskim? Ne mogu da provalim?
"Čarapanski naglasak nisam menjao ni kada sam bio na mnogo težem iskušenju, to jest kada sam živeo u Beogradu. Obično ljudi, kada dođu iz manjeg grada, prvo krenu da menjaju govor, pa onda zvuče još smešnije. Ja svoj identitet čuvam i vrlo sam ponosan na njega".

Kako je porodica? Da li klinci govore crnogorski?
"Imam dva sina, Filipa i Veljka, i predivnu suprugu Mariju. Stariji Veljko ide u vrtić i malo je počeo da kupi ijekavicu, ali kada dođe kući, sâm primeti razliku, pa se sâm i ispravlja".

Red je da malo pričamo i o košarci... Koja je razlika između ove i prethodnih sezona za Budućnost, pošto sada definitivno igrate najbolje?
"Razlika je sigurno u tome što ove godine stvarno imamo dosta jaku ekipu, s mnogo odličnih igrača. Imamo košarkaše sa svih prostora bivše nam države, dva fenomenalna Amera i sigurno da to dosta dobro izgleda. Odlično funkcionišemo kao ekipa, a imamo i veliku podršku Upravnog odbora, na čelu sa gospodinom Draganom Bokanom, tako da smo potpuno zaokruženi u skladnu celinu".

Koji su najveći kvaliteti, a koje mane vaše ekipe?
"O tome možemo da pričamo tek na kraju sezone. Ako napravimo neki značajan rezultat, onda će da se ispostavi da uopšte nismo ni imali mane".U duelu sa Partizanom

U ABA ligi je samo Crvena zvezda ispred vas. Da li ste očekivali tako visok plasman?
"Svako ko kaže da je očekivao da budemo stabilni na drugom mestu, taj laže! Kažem, opet, napravljena je vrlo jaka ekipa, odlično vođena od strane trenera Jovovića, tako da je, zasad, to drugo mesto potpuna realnost".

Dobro, koje su onda krajnje ambicije?
"U Podgorici svi žive za dan da se Evroliga vrati u Moraču i sigurno da je to krajnji cilj za ovu godinu".

Kakva su iskustva iz Evokupa? Koliko tu možete daleko?
"Pošto smo se plasirali u drugi krug koji je u toku, sigurno da tu još nismo rekli poslednju reč. Grupa nam je dosta jaka, startovali smo sa dva poraza, ali mislim da imamo šanse da se vratimo u igru za prolazak dalje".

Ajde sad da te vidimo – ko je bolji, Zvezda ili Partizan?
"Odgovor na to pitanje je malo nezgodan, kao da treba da kažeš koja ti je bolja od dve bivše devojke, i to pred sadašnjom devojkom".

Za kraj, da li i dalje aktivno pratiš fudbal i da li se kladiš?
"Fudbal pratim redovno i neredovno se kladim. Ovde sam poznat kao maher za Superligu i najviše volim da se kladim na naš fudbal. Nekad bude dovoljno da pročitaš izjave u novinama pred meč, pa da znaš ko će koga da pobedi, a istorija rezultata je vrlo bitna i ona dosta pokazuje".


tagovi

Jadranska ligaČedomir VitkovacBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara