""
""

Vojvodina i Borac – ima neka tajna veza...

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 15:14

Mnogo igrača Vojvodine je ostavilo jak utisak u Čačku, ima i onih u redovima Zebri koji su se afirmisali na Karađorđu

Duel Vojvodine i Borca u Novom Sadu može se nazvati derbijem 36. kola Superlige Srbije. Lale sa 33 boda, četiri više od Zebri pokušaće da savladaju goste i overe vizu za Evropu. Takođe, i Čačani imaju evropske aspiracije, a nadu im daje i utakmica više (odložen susret sa Zvezdom).

Meč će biti interesantan ne samo zbog važnosti uloga (tri boda) već i zbog činjenice da je više igrača iz Novog Sada došlo u Borac (šest) i obratno, iz crveno-belo  tabora se preselilo u Novi Sad (tri). O trenerima da ne govorimo, Nenad Lalatović iz Borca je seo na klupu Vojvodine, Milorad Kosanović je dva puta ove sezone iz Novog Sada dolazio u Čačak.

Izabrane vesti

Jedan od fudbalera koji je branio boje oba kluba je i golman Čačana Vladimir Bajić.
“Prve fudbalske korake napravio sam u Vojvodini i prošao sam kroz sve kategorije kluba iz Novog Sada”, kaže za Mozzart Sport, Bajić i nastavlja. “Potom sam igrao u Bačkom Jarku, Sremu, Novom Pazaru, Banatu i evo me sad u Borcu. Želimo da zauzmemo dobru poziciju i izborimo plasman u Evropu, a za to je potrebno da trijumfujemo na gostovanju. Dobro igramo  u Novom Sadu, tradicija je na našoj strani i nadamo se najboljem, dakle bodovima”.

I Vojvodini je ovo meč od presudnog značaja?

“Subota je za oba kluba dan “D” i prekretnica za Evropu. Voša je blizu cilja, ali i mi imamo našu računicu. Dobro igramo, nema tajni između dva kluba, odlično se poznajemo, a  odlučiće trenutna inspiracija”, zaključio je golman Bajić.

 Prvotimac Borca Đuro Zec nam prvo napominje ko je sve iz Vojvodine stigao u Borac

“Iz Novog Sada su došli Vladimir Bajić, Srđan Vujaklija, Mario Maslać, Aleksandar Tanasin, Milorad Balabanović i ja, ali neće biti popusta  za Lale”, kaže Zec i dodaje. “Ovo je utakmica sezone za oba kluba. Želimo četvrto mesto koje će posle današnjeg susreta u finalu Kupa možda voditi u Evropu”

Protiv niškog Radničkog ste se tri puta upisali u strelce?

Bitno je da ceo tim bude na  potrebnom nivou, da odigramo što bolje. Nama možda odgovara i remi, ali jedan gol će otvoriti utakmicu. Možda se i ja upišem u strelce, zašto da ne”, zaključije Zec.

Piše: Đurđe Mečanin 


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaNenad LalatovićMilorad KosanovićEvropaĐuro ZecBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara