"Lalatović na tehničkoj klupi"
"Lalatović na tehničkoj klupi"

Vojvodina ucenjivala pred derbi u Humskoj: Ne igramo ako ne pustite Lalatovića da sedi na klupi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.15. | 09:41

Delagat precizan u izveštaju, Zoran Šćepanović kaže da mora da čuva leđa treneru

Lalatović na tehničkoj klupiDerbi je bio. A umalo da ga ne bude. Opšta zbrka u tumačenju propisa dovela do je konfuzije u Humskoj 1 pre početka utakmice 20. kola Superlige između Partizana i Vojvodine, koja je počela tek posle ucena Novosađana i pretnji da neće igrati ukoliko Nenadu Lalatoviću ne bude omogućeno da vodi tim.

Za to postoje zvanični dokazi, u vidu izveštaja delegata Predraga Milivojevića iz Čačka.
Pre početka utakmice, predstavnik gostujuće ekipe je upozoren da na klupi ne može da sedi šef stručnog štaba Nenad Lalatović, jer je kažnjen odlukom Disciplinske komisije FSS. Na to je gospodin Aleksandar Vlaškalić, generalni sekretar kluba, odgovorio da (Novosađani, op. au.) neće da igraju utakmicu ako ne bude sedeo na klupi, pa je Vojvodina stavila Lalatovića na tehničku klupu“, stoji u dokumentu Milivojevića koji je bio zvanično lice na stadionu Partizana, a do kojeg je došao Sport.

Izabrane vesti

Lalatović je, ipak, vodio ekipu. Doduše, sa tehničke klupe, svega pet metara udaljen od one „prave“, na kojoj je sedeo njegov pomoćnik Dragan Šarac. Interesantno je i to da je Vojvodina u zvanični zapisnik meča ostavila prazno polje u rubrici „šef stručnog štaba“, nedavno kažnjenog tri meseca zabrana vršenja dužnosti. S tim što ga to nije sprečilo da diriguje igrom tima protiv Mladosti iz Lučana, Inđije i Kupu i sad protiv Partizana. Razlog: kašnjenje dokumentacije?
Rešenje Disciplisnke komisije o suspenziji stiglo je u novosadsku poštu u četvrtak, a mi smo ga podigli u petak u 17 sati. U zakonu Disciplinske komisije o kažnjavanju po članu 139 stoji da rešenje mora da stigne 24 sata pre početka utakmice kako bi bilo validno“, kaže Zoran Šćepanović, predsednik Vojvodine u razgovoru za Blic.

Zoran Šćepanović u društvu Miloša VazurePosle svega ostaje nejasno ko je preselio Nenada Lalatovića na tehničku klupu. Delegat kaže da su to učinili predstavnici Vojvodine, oni pak vraćaju lopticu u dvorište službenog lica. Konfuzija...
Delegat je protumačio da naš trener ne može da vodi ekipu, već mora da sedi na pomoćnoj klupi. Bili smo iznenađeni, jer sve to nema smisla. Neće Vojvodina da krši zakon. Žalićemo se drugostepenoj komisiji FSS“.

Na kraju, Zoran Šćepanović dodaje da je maksimalno uz Lalatovića, koji je od dolaska na „Karađorđe“ preporodio Vojvodinu i sa njim ostvario četiri pobede u isto toliko utakmica.
Branimo klub, nije odluka igrača da ne izađu na teren. Bilo je najava da nećemo igrati utakmicu ako na klupi ne bude sedeo Nenad Lalatović. Svi smo na istom zadatku: uprava, stručni štab, igrači. Čuvamo leđa jedni drugima i međusobno se podržavamo. Želeli smo da isteramo pravdu, jer je zakon na našoj strani“, dodao je predsednik Lala.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran ŠćepanovićFK VojvodinaSuperligaSrbijaPredrag MilivojevićFK PartizanNenad LalatovićAleksandar Vlaškalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara