Voša pobedila, fudbal poražen! Matić lansirao Novosađane u plej-of, šta su doživeli Stojković i Tošić (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 19:07

Trijumf Lala vredan plasmana u elitni deo doigravanja – 3:2

Preskočila je Vojvodina magičnu crtu. Odoše Novosađani u plej-of, uzleteše preko Spartaka, a mesto u elitnom delu doigravanja doneo je Bojan Matić. Snalažljivi špic, koga su superligaški golmani upamtili po teroru u dresu Mačve, zablistao je na travi „Karađorđa“ i sa dva gola vinuo ekipu Radovana Krivokapića iznad linije.

Što je najinteresatnije i što trijumfu domaćinu daje vrednost jeste što je 27-godišnji napadač to uradio protiv Partizana (3:2), zadao mu dva udarca u bradu i pokazao koliko su crno-beli ove sezone bez ikakve ideje, bez iole smisla u igri, sa toliko nedostataka da nije realno da ih brzopotezno eliminiše novi trener Savo Milošević.

Izabrane vesti

U Novom Sadu su čak tri gola pala u nadoknadi završnog kola osnovnog dela ptrvenstva Superlige, ali posle utakmice nikog nije bilo do priče o akcijama ili golovima, već o nesvakidašnjoj odlucu sudije Milana Đorđića da prekine meč čak 13 minuta zbog skandiranja Grobara „pola Mađar, pola Ustaša“. Na isteku sata vremena, iako odvojene, frakcije navijača beogradskog tima su bile saglasne u poruci koja, prema mišljenju arbitra, nije prihvatljiva na stadionu, zbog čega su igrači skoro frtalj časa proveli u svlačionicama. Snažan šamar srpskom fudbalu, kao da nam je malo ono što se dešava kroz celu sezonu, oličen u ponižavanju dvojice iskusnih asova, kakvi su Vladimir Stojković i Zoran Tošić, da Savo Milošević maltene mora da ih moli da intervenišu ispod tribine, kad već to policija, redari, organizator niti mogu, niti smeju.

Mimo tog, za fudbal, poražavajućeg prekida, ostaje utisak da je Bojan Matić odigrao jednu od najboljih utakmica karijere i bio je neuhvatljiv za crno-bele, pa je postavio Vošu na osmo mesto. Već u trećem minut pretvorio je pas Vuka Mitoševića (posle velike greške Vulićevića u inicijalno vođstvo) da bi u 99. minutu – zbog pomenutog prekida utakmica je produžena za 13 minuta – pogodio i na pasrezerviste Mihajla Neškovića, a sjajnu partiju zaokružio duboko u nadoknadi kad je probio po desnoj strani i omogućio Nikoli Gajiću da još jednom matira Vladimira Stojkovića.

gallery

Što se Partizana tiče, ponovo je igrao ispod nivoa, teturao se od početka, dugo mu je trebalo da uopšte pronađe ritam, jedino je posle prekida zaličio na ekipu koja ume da napada, a pre toga je Zoran Bambi Tošić još jednom dokazao kakav je majstor i strelom iz slobodnjaka – drugom u četiri dana – činilo se, sačuvao bod. S obzirom kako su danas igrali Danilo Pantić i Rikardo Gomeš (katastrofa je blaga reč) crno-beli su morali da se oslone na individualni kvalitet nekadšanjeg reprezentativca, dok su neposredno posle trećeg gola Vojvodine dali još jedan gol, preko rezerviste Đorđa Ivanovića. Nedovoljno da izbegnu čak šesti poraz ove sezone, ali dovoljno da ostanu na treće mestu na tabeli, ponajviše što Čukarički na Banovom brdu nije savladao lučansku Mladost.

VOJVODINA - PARTIZAN 3:2 (1:1)
/Matić 3, 90+9, Gajić 90+17 - Tošić 45+4, Ivanović 90+18/

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Sudija: Miloš Đorđić
Žuti kartoni: Mitošević, Zlomislić, Matić (Vojvodina), Zakarić, Valijente, Urošević (Partizan)

Vojvodina: Rockov - Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak - Đurić, Mitošević - Gojkov (od 90+4 Gajić), Zlomislić (od 88. Zukić), Milojević (od 57. Nešković) - Matić. 

Partizan: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 90. Smiljanić), Pantić (od 87. Ilić), Zakarić (od 55. Ivanović) - Rikardo. 

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanFK VojvodinaBojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara