"ekipa Vojvodine"
"ekipa Vojvodine"

Vošin evropski presing: Bolji smo od Dinama!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.16. | 11:49

Novica Maksimović i Dejan Meleg o remiju sa gostima iz Minska

ekipa VojvodinePresing od prvog do poslednjeg minuta, ali i crna rupa u tom 83. Dinamo je možda i jedine prave šanse na utakmici Vojvodini oduzeo prednost pred revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Minsku. Međutim, ne očajavaju u Novom Sadu. Nema ni potrebe. Ono što su prikazali na “Karađorđu“  Novosađanima daje nadu da će u Belorusiji izboriti prolaz dalje.
Dominirali smo svih 90 minuta, bili bolja ekipa na terenu. Dogovorili smo se da vršimo pritisak na njihovoj polovini terena, da im davimo igru. Poveli smo 1:0, imali još dobrih šansi, primili nesrećno taj gol, ostavili igrača samog... Ali ništa nije gotovo. Nadam se da ćemo da se spremimo dobro, još bolje, jer iako je Dinamo velikan beloruskog fudbala, a dobra je to liga, dokazali smo da smo mi definitivno bolja ekipa. Šteta samo što nismo sačuvali tih 1:0, mnogo će im značiti taj gol u gostima“, rezimira neumorni zadnji vezni Novica Maksimović.

Taj jedan gol Dinama zaista pravi veliku razliku.
Moramo da napadnemo, a ne smemo da srljamo da primimo gol, jer bi nam onda bila potrebna dva, a nije to lako u Belorusiji. Iako će Dinamo igrati u Brestu, 400 kilometara daleko od kuće“, komentariše Dejan Meleg, jedan od boljih igrača Vojvodine sa početka ove i kraja prošle sezone.

Izabrane vesti

Međutim, u fudbalu sve ima dva lica. Pa i Meleg primećuje...
Oni sada ne moraju da žure, pa verujem da će ponovo da igraju povučenije. A znate kako to može da se zakomplikuje ako im damo neki brzi gol. Naša greška u ovom prvom meču je što smo se, verovatno zato što nismo baš 100 odsto spremni, ipak malo povukli u drugom poluvremenu. Doduše, nije ni lako svih 90 minuta pritiskati ekipu kakva je Dinamo. Ali sigurno nije to bolja ekipa od nas, pa mislim da su šanse podjednake“, kategoričan je Meleg.

Do narednog četvrtka...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaNovica MaksimovićLiga EvropeDejan Meleg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara