"detalj sa Voždovca"
"detalj sa Voždovca"

Voždovac i Radnik grabe ka vrhu, skauti PSV-a imali su šta da vide!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 16:53

Zmajevi pogotkom Damjanovića u 85. minutu savladali Jagodinu. Surduličani ubedljivi protiv Mladosti

detalj sa VoždovcaSve veća gužva oko mesta koje vode u Evropu! Voždovac i Radnik su ostvarili pobede u utakmicama 27. kola Superlige i nagovestili da ne planiraju da na koncu regularnog toka sezone ostanu bez mesta u plej-ofu. Kako će se tad bodovi i deliti nije nemoguće očekivati da se i jedni i drugi aktivno uključe u borbu za mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posebno imajući u vidu malu srpsku tradiciju da poneko zbog neispunjavanja Uefinih uslova izabere da ipak ne uplovi u finansijski zahtevne međunarodne vode.

Voždovac i Radnik su, pak, u grupi retkih timova koji ne robuju dugovima, a to se vidi i na terenu. Zmajevi su danas dugo kružili oko kaznenog prostora Jagodine i na kraju uspeli da slome čvrst otpor Ćurana pogotkom prekaljenog Jovana Damjanovića u 85. minutu utakmice za minimalac od 1:0.

Izabrane vesti

Kazna za nešto raniji promašaj napadača Jagodine Mladena Popovića, koji je uprkos inicijativi Voždovca imao najbolju šansu na utakmici, ali neometan sa par petara nije uspeo da matira prezimenjaka na protivničkom golu Zorana Popovića.
"Velika pobeda za nas. Imali smo sreće jer gosti nisu iskoristili stopostotnu priliku. Mi smo pre svega trudom i zalaganjem postigli pogodak, preko igrača kojem je skok igra najjači adut, te vrlo zadovoljni nastavljamo šampionat", rekao je pomoćni trener Voždovca Željko Kajadžić, dok šef struke gostiju nije bio nimalo raspoložen za priču.

Bukvalno sve što je rekao bilo je: "Ako ne možemo da postignemo pogodak iz stopostotnih prilika, ne možemo da očekujemo ni pobedu na ovakvim mečevima". slavlje fudbalera Radnika

Radnik nema tih problema sa egzekucijom. Redom Slobodan Vuković, pa Samjuel Ovusu - taj su volej videli i skauti PSV-a iz Ajndhovena - i Miloš Stanković za nastavak serije dobrih rezultata i impresivnih 3:1 protiv Mladosti u Surdulici. Jeste još rano i za snove o Evropi, ali više ne spada u domen teorije.

Voždovac je sada šesti na tabeli, bodovno poravnat sa Vojvodinom, ali sa boljom gol razlikom. Radnik je samo dva stepenika ispod, a čak pet ispred Javora i Mladosti, koji polako zaostaju za vodećom osmorkom. Sjajna debitantska sezona za Surduličane.

SUPERLIGA, 27. kolo:

Petak:

Radnički Niš - Novi Pazar 0:0

Subota:

OFK Beograd - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Martinović 70/

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 3:1 (1:1)
/Vuković 11, Ovusu 56, Stanković 63 - Vajan 39/

Voždovac - Jagodina 1:0 (0:0)
/Damjanović 86/

18.00: Crvena zvezda - Spartak Subotica

Nedelja:

15.00: Javor - Metalac
15.00: Borac Čačak - Rad
19.00: Čukarički - Partizan

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaSlobodan VukovićSamjuel OvusuRadnikMladost LučaniMiloš StankovićJovan DamjanovićJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara