""
""

Voždovac - Partizan možda bez navijača

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.16. | 08:38

A možda i sa umanjenim kapacitetom stadiona na krovu tržnog centra

Protiv svih drugih može, samo protiv večitih ne. Tako je bilo dosad, kad je reč o utakmicama koje Voždovac organizuje na svom stadionu, na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici. Čelnici Zajednice Superlige, posle konsultacija s predstavnicima policije uvek su odrično odgovarali na pitanje mogu li Crvena zvezda i Partizan da gostuju na objektu izgrađenom 2013. godine, navodeći kao glavni razlog bezbednost publike, međutim...

Postoje nagoveštaji da će se utakmica 12. kola ovogodišnjeg prvenstva između Zmajeva i crno-belih, zakazana za subotu od 17 časova, odigrati na stadionu koji može da primi 5.000 ljudi.
Gotovo je izvesno da ćemo sa Partizanom da igramo na našem stadionu, ali još nije stavljena tačka u vezi publike. Odnosno, da li ćemo igrati s punim, umanjenim kapacitetom ili bez navijača. Kao i dosad, konačnu reč imaće policija“, obrazložio je, u razgovoru za Sportski žurnal, Goran Grkinić, generalni direktor Voždovca.

Izabrane vesti

Među razloge koji sprečavaju održavanje spektakla spadaju, navodno, nemogućnost da se posetiocima, u slučaju kad Voždovcu gostuju navijači Crvene zvezde i Partizana, ne može garantovati bezbednost. Zato su u prethodne tri sezone fudbaleri Voždovca bili nominalni domaćini crveno i crno-belima na stadionu Obilića na Vračaru.
Imali smo juče sastanak sa zvaničnicima MUP-a, kao i direktorom Zajednice Superlige Vladimirom Bulatovićem, tako da bi konačan odgovor trebalo da stigne u toku dana. Optimisti smo, ovaj meč bismo želeli da odigramo kod kuće. S obzirom na to da naš stadion nudi jedinstvenu atmosferu, smatramo da bi to bio veliki korak, ne samo za Voždovac, već i fudbalsku Srbiju. Naravno, kakva god odluka da bude poštovaćemo je“, dodao je Goran Grkinić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zajednica Super ligefk voždovacSuperligaSrbijaFK PartizanGoran Grkinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara