"Sudije 153. večitog derbija"
"Sudije 153. večitog derbija"

Vraća se sudija koji je pogrešio na derbiju: Sad mora da bude raspoređen, ali ako ovako nastavi...

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.17. | 09:43

Predsednik Sudijske komisije Đorđe Žutić detaljno o arbitrima...

Sudije 153. večitog derbijaNa 153. večitom derbiju nije video da je lopta prešla gol-aut liniju, posle čega jepauzirao dva kola, ali za vikend se vraća na veliku scenu. I to kao glavni sudija. Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije delegirala je Srđana Obradovića za prvog arbitra meča 28. superligaške runde između Spartaka i Borca, koji je na programu u subotu od 14 časova u Subotici.

Reč je o petom sudiji sa nedavnog okršaja Crvene zvezde i Partizana, promaklo mu je da je Džon Riz u 24. minutu vratio loptu u igru iako je ona celim obimom napustila granice terena, da bi u nastavku te akcije Gelor Kanga doveo crveno-bele u vođstvo.
Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije potpisnik je konvencije UEFA i mora da se ponaša u skladu sa pravilima. Po pravilniku, ukoliko neki sudija napravi grešku, sve što možete jeste da ga ne delegirate jedno ili dva kola, ali onda ga vraćate. Obradović nije sudio dva kola i on sad mora da bude raspoređen“,  predočio je za Informer Đorđe Žutić, predsednik Sudijske komisije.

Izabrane vesti

Jedan od ključnih detalja Kad je o Obradoviću reč, Žutić je jasan u poruci da je posle greške na derbiju njegov rad po posebnom lupom:
„On će sad da sudi, ali ako mu se greške budu ponavljale, reagovaćemo. Kad neko ne radi na očekivanom nivou, najpre bude premešten, recimo, na niži rang takmičenja, pa onda odlučujemo šta i kako dalje. Naravno, ukoliko se ispostavi da mu je ovo bila jedna od retkih grešaka, ne možemo ga skloniti. Ko radi taj i greši. Kad se na kraju sezone budu svodili računi, peh sa derbija Obradoviću će biti uračunat kao minus. Od toga koliko neko kvalitetno sudi zavisi u koju grupu će biti raspoređen za sledeću sezonu“.

Majo VujovićZanimljivo je da će za vikend na terenu da se nađu i Majo Vujović i Svetozar Živin, glavni sudija i njegov prvi pomoćnik sa pomenutog derbija. Delegirani su da dele pravdu na susretu Javor - Metalac (subota, 17 časova), a činjenica da je Vujović sudio i u prethodnom kolu pokazuje da mu je Sudijska komisija (Đorđe Žutić, Mirko Simić, Milan Karadžić) oprostila greške sa Marakane, odnosno odgovornost prebacila na sudiju iza gola, Srđana Obradovića.
Zamislite da je neki fudbaler u lošoj formi i trener ga jednostavno skloni iz tima za tu sezonu. To se ne radi tako, može da bude sklonjen utakmicu ili dve, ali onda mu se daje nova šansa. Isti slučaj je i u Evropi. Pa i tamo sudije greše, pa opet budu raspoređene. Tačno je da se ova greška desila u meču koji kod nas ima možda i najveću težinu, pa zbog toga privlači više pažnje. Ipak, čoveku mora da bude pružena nova šansa“, zaključio je Đorđe Žutić za Informer.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe ŽutićMajo VujovićFK PartizanSrbijaSrđan Obradovićsudijska komisijaSudijska komisija FSSSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara