Vreme je za debi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 09:02

Nekadašnji štoper Crvene zvezde i Žalgirisa Mamadu Mbođ danas bi mogao da odigra prvi meč za Nefči, u koji je stigao pre 11 dana

Treći put u proteklih deset dana Nefči i Sumgajit će ukrstiti koplja. Najpre su odigrali meč bez golova u prvenstvenom duelu u Bakuu, potom su pre četiri dana na istom stadionu odigrali prvi meč četvrtfinala kupa Azerbejdžana, a danas će u revanšu u Sumgajitu odlučiti o putniku u polufinale takmičenja. Domaćin ima prednost od 2:0 iz prvog susreta, mada goste iz Bakua nikako ne bi trebalo otpisivati.

Naime, Nefči je jesenji deo šampionata završio na liderskoj poziciji, sa tri boda više od petostrukog uzastopnog vladara zemlje Karabaga. U taboru najtrofejnijeg tima Azerbejdžana ne očajavaju posle poraza u prvom susretu.
"Golman Sumgajita je bio ključni čovek u oba prethodna dvoboja. Nismo uspeli da ga savladamo, a nije i da smo baš bili precizni. Sada posle minusa od dva gola situacija je daleko teža da se domognemo naredne faze, ali nema odustajanja. Ja verujem da možemo da prođemo", rekao je strateg Naftaša Roberto Bordin.

Izabrane vesti

U sastavu Nefčija šansu bi prvi put mogao da dobije novajlija Mamadu Mbođ, koji je nedavno stigao iz litvanskog Žalgirisa. Senegalski štoper prvo evropsko iskustvo imao je u Crvenoj zvezdi, a u Baku je stigao kao prvo i ozbiljno zimsko pojačanje.

Sumgajit je ostavio prilično tanak utisak u dosadašnjem delu sezone. Ima samo pet bodova više od poslednjeplasirane Zire, a očigledno je da je kup takmičenje shvatio kao poligon preko koga se lakše dolazi do vize za međunarodno takmičenje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:00 5942 AZE K Sumqayit - Neftchi ki 2 2,20
Ukupna kvota2,20

AZERBEJDŽAN, KUP - ČETVRTFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda
13.00: (2,00) Sabail (3,10) Zira (3,90)   /prvi meč 0:1/
16.00: (3,30) Sumgajit (3,10) Nefči (2,20)   /prvi meč 2:0/

Četvrtak
13.00: Sabah - Gabala   /prvi meč 0:1/
16.00: Kešla - Karabag   /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

mamadu m'bođNefčisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara