"Navijači Legije"
"Navijači Legije"

VRHUNAC DRAME! Dva kola pre kraja - četiri kandidata za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.17. | 13:19

Veoma zanimljiv finiš prvenstva u Poljskoj, danas bi moglo mnogo toga da bude rešeno

Navijači LegijeMnoge lige širom Evrope imaju veći kvalitet, ali nijedan šampionat nema takvu neizvesnost kao poljska Ekstraklasa!

Do kraja prvenstvene trke ostala su dva kola, a za najvažniji trofej u tamošnjem fudbalu konkurišu čak četiri tima. Razlika između prvoplasirane Legije i četvrtoplasirane Lehije iznosi svega dva boda, pa ostaje da se vidi kakva će biti situacija nakon 36. kola (18 časova). Trebalo bi reći da se Ekstraklasa igra po sličnom sistemu kao srpska Superliga – posle 30. kola ekipe su razdvojene u plej-of i plej-aut (po osam), a bodovi podeljeni.

Izabrane vesti

Ovoga puta nijedan od četiri prvoplasirana tima neće igrati međusobno, za razliku od prošlog kola kada su na obe utakmice kandidata za titulu Jagjelonija – Legija i Leh Poznanj – Lehja Gdanjsk viđeni remiji bez golova. To znači da je odluka u rukama timova iz donjeg dela tabele plej-ofa, mada nijedan od njih nema nikakav takmičarski motiv. Prvoplasirana Legija ide na noge petoplasiranoj Koroni, koju je dobila na prvom gostovanju ove sezone (4:2), ali je posle odigrala bez golova u Varšavi. Jagjelonija i Leh su u ovom trenutku na drugom, odnosno trećem mestu, zahvaljujući gol-razlici, ali su u poslednja dva kola osvojili po bod. Ipak, Jagjelonija sada gostuje nejakoj Nječeća (Termalika) i moraće da osvoji sva tri boda, dok će Leh ugostiti slavnu Vislu iz Krakova.

U odličnoj formi je četvrtoplasirana Lehija, koja je osvojila četiri boda u poslednja dva kola, a nije poražena u prethodnih pet mečeva, pa je sada došao idealan trenutak da se revanšira Pogonu za nedavni poraz u Šćećinu. Lehija mora da osvoji tri boda, kako bi u poslednjem kolu došla do prilike da sa Legijom odlučuje o svojoj sudbini. Isti je slučaj i sa Jagjelonijom i Lehom, koji će u poslednjem kolu odmeriti snage u Bjalistoku.

Jedan od najboljih igrača Legije je Miroslav Radović, dok Lehiju predvodi Miloš Krasić.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

LKS NIJEKIJEZA – JAGJELONIJA   KMB 2&2-3         2,35
KORONA – LEGIJA           PK 2-2   1,97

* kvote su podložne promenama

RASPORED 36. KOLA

Nedelja

18.00     LKS Nječeća – Jagjelonija
18.00     Lehija – Pogon
18.00     Korona – Legija
18.00     Leh Poznanj – Visla

TABELA:

* Posle 30. kola bodovi su podeljeni napola
* Posle 37. kola prvoplasirani ide u Ligu šampiona (kvalifikacije), a drugo i trećeplasirani u Ligu Evrope (kvalifikacije)

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaJagelonijaLegija VaršavaLehmeđunarodni fudbalPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara