""
""

Vrhunska basket žurka uz obilje rekorda i MVP Kajri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.02.14. | 08:49

Nju Orleans je video najefikasniji ol-star okršaj u istoriji, Istok odgovorio Zapadu, Melo oborio rekord u trojkama, Irving zasenio i Durantulu i Kralja Lebrona

Ol-star spektakl za pamćenje! Nju Orleans je video ludu košarkašku žurku, niz rekorda, tuce fantastičnih poteza i konačno pobedu potcenjenog Istoka nad Zapadom. Okršaj svih zvezda je ispunio sva očekivanja ljubitelja NBA i spektakularne košarke.

Izabrane vesti

Istok je odgovorio na kritike da je slabiji od Zapada i preokretom u četvrtoj četvrtini slavio 163:155 u najefikasnijem ol-star meču ikada. Očekivani okršaj Kevina Duranta i Lebrona Džejmsa zasenio je fantastični Kajri Irving koji je ubacio 31 poen, imao i 14 asistencija i zasluženo se okitio titulom MVP igrača. Skoro tri četvrtine smo gledali šou i zabavu, a onda je postalo lično. Niko nije želeo da izgubi, zvezde sa Istoka su jednostavno više želele pobedu.

Zapad je u jednom trenutku imao čak 18 poena prednosti, dva minuta pre kraja je trojkom Duranta poveo 155:153, ali onda su zvezde Istočne konferencije pokazale da se tamo igra bolja odbrana. Usledio je veliki preokret i trijumf. Dva slobodna bacanja Pola Džordža, trojka Entonija, koš Lebrona i još dva penala Džordža su donela pobedu Istoku.
„Želeli smo ovu pobedu. Prethodne tri godine su nas pobeđivali. Nadoknaditi 19 poena deficita je velika stvar“, rekao je zadovoljni Lebron.

„Na kraju je ipak bilo lično“, nadovezao se Kajri Irving.  

Teško da neko može da bude nezadovoljan spektaklom u Nju Orleansu. Ukupnih 318 poena su oborili rekord iz 1987. godine kada su pala 303 koša. Karmelo Entoni je sa osam trojki oborio rekord ol-star mečeva. Blejk Grifin je postigao 19 od 23 pokušaja iz igre i takođe oborio rekord u tom segmentu. Oboreni su i rekordi u broju pokušanih (100) i ubačenih trojki (30), po broju ubačenih šuteva iz igre (128), po broju asistencija (88)...

U prva tri kvartala su viđeni zaista spektakularni potezi. Izdvajao se Blejk Girifin nadljudskim zakucavanjima. Grifin i Durant su meč završili sa po 38 poena i nisu uspeli da obore rekord Vila Čemberelna koji je sa 42 poena najefikasniji igrač u istoriji Zapada na jednom ol-star meču. Ali je zato Durant ostao na proseku od 30,6 poena na ol-star mečevima što je takođe rekord.

Na drugoj strani, pored sjajnog Irivnga do pobede je najviše stalo Entoniju koji je ubacio 30 poena i Lebronu Džejmsu koji je meč završio sa 22 koša.

Foto-galeriju sa spektakla u Nju Orleansu možete da pogledate OVDE

(FOTO: Action images)


tagovi

Ol-Star vikendNBA ligaKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara